חברת אל על פנתה לביה"ד הארצי בבקשה לפסוק מיהו הגוף המייצג את כלל העובדים באל על. ביה"ד פסק היום כי אין לפצל את יחידות הייצוג (המיקוח) בחברה. ביה"ד קובע כי ישנו הסכם קיבוצי בתוקף עד שנת 2012 ויש לפעול לפיו. ביה"ד מוסיף כי גם אם הטייסים מוכנים לפעול לפי ההסכם תחת ההסתדרות הלאומית הרי שבמקום עבודה אחד מן הראוי שתהיה יחידת מיקוח אחת למעט חריגים כמו אינטרס מיוחד של קבוצות עובדים שונות או הסכמה בין הצדדים ליחסי עבודה לפיצול. ביה"ד אף קבע כי ההיסטוריה של אל על מוכיחה שהפיצול בין ועדי העובדים, בתקופה שהחברה הייתה בבעלות ממשלתית ונכנסה לפירוק, הביא למשבר חמור ביחסי העבודה בחברה.
כמו כן קיבל ביה"ד את טענת ההסתדרות לפיה הפיצול יפגע בכוח המיקוח של העובדים במקרה של מאבק מול ההנהלה. שופטי ביה"ד בראשות הנשיא סטיב אדלר אף מוסיפים כי אין צידוק לפיצול מבחינת ניהול החברה.
ביה"ד אף מבקר את התנהלותה של ההסתדרות הלאומית בפרשה. ביה"ד סבור שרצונה של ההסתרות הלאומית לפעול לפי ההסכם הקיבוצי מחד וגם לייצג את הטייסים הוא בבחינת לאחוז את המקל בשני קצותיו. היועמ"ש של האגף לאיגוד מקצועי, עו"ד שי תקן אומר היום כי "לאחר פסה"ד בעניין אקרשטיין, מדובר בפס"ד נוסף שמחזק את חופש ההתארגנות ומלמד כי כוחם של העובדים אינו בפיצול אלא באחדות".