כלים

מתכונים לקוקטיילים על בסיס תה : קוקטייל רימונים עם תה נענע, קוקטייל Earl cream וקוקטייל חליטה מרוקאית ועלי נענע

קוקטייל רימונים עם תה שחור נענע

רכיבים:

8 שקיקי תה שחור נענע של פומפדור

800 מ"ל מים

4 כפות גרנדין

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 תפוז

אופן ההכנה:

יוצקים מים רותחים על שקיקי התה וחולטים למשך 5 דקות. מוציאים את שקיקי התה ומוסיפים את הגרנדין, את אבקת הסוכר ואת מיץ הלימון. מניחים לתה להתקרר.

חותכים את התפוז לפרוסות אותן מכניסים לארבע כוסות זכוכית ארוכות יחד עם קרח כתוש. מוסיפים את התה הקר ומגישים מיד.

קוקטייל Earl cream

רכיבים:

6 שקיקי תה ארל גריי של פומפדור

300 מ"ל מים

150 מ"ל ליקר אייריש קרים

3 כפות דבש

4 כדורי גלידת וניל

4 כפות קרח כתוש

אופן ההכנה:

יוצקים מים רותחים על שקיקי התה וחולטים למשך 5 דקות. מסירים את שקיקי התה ומניחים את התה להתקרר.

טוחנים את התה, האייריש קרים, הדבש, גלידת הוניל והקרח הכתוש. ממלאים לארבע כוסות זכוכית גבוהות. מגישים מיד.

קוקטייל חליטה מרוקאית ועלי נענע

רכיבים:

2 שקיקי חליטה מרוקאית (מנטה ונענע) של פומפדור

1 לימון

4 גבעולי נענע

500 מ"ל מים

½ לימון

2-3 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

יוצקים מים רותחים על שקיקי התה וחולטים למשך 5 דקות. מוציאים את שקיקי התה וממתיקים לפי הטעם. מניחים לתה להתקרר.

סוחטים חצי אחד של לימון ומוסיפים לתה הקר. מוסיפים קוביות קרח, פרוסות לימון ועלי נענע לשתי כוסות זכוכית גבוהות. מגישים מיד.

ניתן לגוון ע"י יצירת קוביות קרח מעוטרות בנענע ולימון:

חותכים מספר עלי נענע לחתיכות נאות וקולפים מעט קליפת לימון.

מניחים את הנענע וקליפות הלימון במגש קוביות קרח, מוסיפים מים ומקפיאים.