פילה פורל במעטפת פרמזן - מתכון מומלץ לחג השבועות, חג הגבינות והחלב, וכמובן גם לשאר השנה. המתכון באדיבות "דגי הדן",  מצרכים ל-4 מנות

כלים

750 גרם פילה פורל

מיץ מחצי לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון טרי

1 ביצה

150 גרם קמח מתובל או תערובות של קמח ופירורי לחם מתובלים

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

50 גרם שקדים טחונים דק

1 כפית אורגנו מיובש

4 כפות חמאה

לימון

אופן ההכנה:

שוטפים את פילה הדג במים קרים ומספיגים. מזליפים את מיץ הלימון וזורים מלח ופלפל.

מניחים את הקמח בצלחת וטורפים את הביצה בצלחת אחרת. מערבבים לחוד את הקמח המתובל עם הפרמזן והשקדים ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל.

מקמחים את פילה הדג ומנערים את יתרת הקמח. טובלים בביצה, מניחים בתערובת הפרמזן ומצפים בלחיצה קלה. מנערים את יתרת הציפוי.

מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפורל על אש בינונית במשך כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב. הופכים פעם אחת.

חותכים את הלימון לפרוסות ומגישים עם הדג.