מתכון לחג השבועות: ניוקי תפוחי אדמה עם דלעת ברוטב שמנת
מתכון פסטה בחמאת כורכום וצנוברים, מאת: נעמה רן
פסטה מוקפצת עם פטריות שיאטקי, עגבניות צלויות ופקאנים - מתכון מיוחד באדיבות אינס שילת, כחלק מההתגייסות של "חוות תקוע" המגדלת פיטריות מאכל למאבק בסרטן השד. פיטריות ידועות כבעלות תכונות אנטי סרטניות
בחג השבועות, מעבר למאכלי חלב אנו חוגגים את שבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל, אלו שבעה מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה אשר יכולים להוות את הבסיס לתזונת האדם הבריא. בעבר חשיבותם היתה גם בכך שהם ניתנים לשמירה לפרקי זמן ארוכים ואפשר היה להשתמש בהם גם בחודשים שאין בהם תוצרת חקלאית טרייה
פסטה עם גמבה, תרד ושעועית לבנה, ברוטב עלי דפנה, לימון ושום - מתכון מיוחד מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
פסטה עם ירקות ברוטב עגבניות, בסגנון איטלקי - מתכון פסטה בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות
חמרים לארבעה סועדים:
500 גר' פסטה פנה.
4 כפות שמן זית.
שן שום מעוכה.
פלפל שטה יבש גרוס -לפי הטעם.
800 גר' עגבניות קלופות מרוסקות.
קורט סוכר.
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
4 כפות פטרוסיליה קצוצה.
גבינת פרמג'יאנו מגוררת.
אופן ההכנה:
במחבת עם תחתית עבה שמים את השמן והשום.
מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.
מרחיקים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.
כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.
מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.
מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.
מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים מלח ופלפל.
מוסיפים את הפטרוסיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.
מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה, מלווים בפרמג'יאנו.