נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש:" מועצת העסקים ישראל – רוסיה מהווה פלטפורמה ייחודית ליצירת קשרים עסקיים וחיזוק הקשרים הקיימים. אני מקווה כי נדע לנצל את ההזדמנות שנקראה בדרכנו בעקבות הקמת מועצת העסקים, שתהפוך לפלטפורמה קבועה להחלפת דעות, יצירת השקעות וניצול הזדמנויות עסקיות. חיזוק הקשרים יגרום לגידול של פי שלוש בהיקף הסחר ההדדי להיקף של מעל לשני מיליארד דולר תוך שלוש שנים".
עוד מוסיף שרגא ברוש: " אנחנו תומכים בבקשתה של רוסיה להתקבל כחברה בארגון הסחר העולמי (WTO ), זאת על מנת שהמשק הרוסי יהפוך לפתוח יותר ושקוף יותר ושהכלכלה הרוסית תאמץ כללי משחק של כלכלת שוק. כניסתה של רוסיה לארגון הסחר תחייב את רוסיה להעמיד את רגולציית הסחר שלה בסטנדרטים בינ"ל. הפוטנציאל הכלכלי עם רוסיה טרם מומש. מועצת העסקים ישראל-רוסיה תעזור ליצואנים הישראלים להתפתח בשווקים חדשים";
סגן נשיא "אלרוסה", תאגיד היהלומים השני בגודלו בעולם ויו"ר "הפורום העסקי רוסיה-ישראל"' סרגיי אולין:"השוק הרוסי ממתין לעסקים הישראלים ורואה בהם שותף בתהליך שדרוג התעשייה הרוסית".
מהתאחדות התעשיינים נמסר כי יצוא והשקעות מישראל יתרמו למודרניזציה וליצירת מגוון בכלכלה הרוסית. חברות ישראליות ישמחו להשקיע ברוסיה בתנאים מתאימים.
כלכלת ישראל וכלכלת רוסיה הן כלכלות משלימות והן מהוות שותפות טבעיות לשת"פ ביניהן. לחברות ישראליות יש הרבה מה להציע לשוק הרוסי, הן בבחינת מוצרים והן בתחום הידע.
ישראל יכולה לספק מוצרים ופתרונות טכניים שיכולים לתרום לשיפור יעילות התעשייה וענף האנרגיה הרוסי; הפוטנציאל הקיים ליצוא הישראלי לרוסיה הוא בעיקר בסקטורים: הטלקומוניקציה וטכנולוגית המידע, תרופות וציוד רפואי, ציוד ושירותים לתעשיית האגרו - טכנולוגיה, כימיקלים עיבוד מזון, אבטחה וביטחון, פרויקטים בתחומי הנדסה לחברות אנרגיה, בנייה ומתכות.
יצוין כי היקף הסחר (ללא יהלומים) עם רוסיה בתשעת החודשים הראשונים של 2010 הסתכם ב- 711 מיליוני דולרים, עלייה של 30.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.