OECD_21-11-10__012הסתיים תהליך ההצטרפות לOECD; התאחדות התעשיינים אשר הייתה בחמש השנים האחרונות משקיפה ב BIAC, ועדת עסקים ותעשייה המייעצת ל- OECDהינה כעת חברה מלאה

היום, 21 בנובמבר נערך מפגש מיוחד בראשות שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן אליעזר ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש לרגל ביקור מזכ"ל ה- OECD, אנחל גוריה ויו"ר ארגון BIAC - ועדת עסקים ותעשייה המייעצת ל-OECD, צ'ארלס היטר; המפגש עסק בחשיבות ההצטרפות של ישראל ל- OECD עבור הסקטור העסקי.

מזכ"ל ה- OECD, אנחל גוריה:" הגבתם בצורה טובה למשבר הכלכלי. הפגנתם צמיחה גבוהה, אבטלה נמוכה וחוב נמוך יחסית. עם זאת, המשבר עדיין אינו מאחורינו, עכשיו מתחילה העבודה הקשה. בשביל להגדיל את הצמיחה בישראל יש לאמץ כמה שיותר רפורמות שה- OECD תומך בהם. רבות מן השיטות של ה-OECD מתבססות על פרקטיקות של המגזר העסקי".

שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן אליעזר:" מטרתנו המוצהרת היא להציב את ישראל בין 15 המדינות בעלות התמ"ג הגבוה ביותר תוך עשר שנים. הגישה למאגר הידע והניסיון הנרחב של ה-OECD יאפשר לנו לשפר באופן משמעותי את המדיניות הציבורית שלנו, ועל ידי כך לתרום למגזר התעשיינים ולמגזר העסקי שלנו"

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש:" ישראל מצטרפת לארגון לא רק על מנת לקבל וללמוד אלא גם על מנת ללמד ולתרום. בישראל התפתח בסיס איתן ליזמות, חדשנות ופיתוח טכנולוגי, כזה שמהווה קטר לצמיחה המבוססת על יתרון יחסי. התאחדות התעשיינים מצפה מהממשלה להתחיל להפיק תוצרים ממשיים מתוקף החברות בארגון; ההתאחדות רואה בOECD כלי לשיפור איכות העבודה הממשלתית וקידום השירות לאזרח ולמגזר העסקי, וטיוב הבירוקרטיה".

ההצטרפות לארגון תביא בצידה כלים חדשים למניעת כפל מס ופתרון סכסוכים. מהתאחדות התעשיינים נמסר כי הצטרפות לארגון ה-OECD מקנה יוקרה אשר מהווה מאין "חותמת איכות" וככזו תביא לעידוד השקעות זרות וחיזוק הכלכלה הישראלית. כמו כן, צפויה הצטרפות לארגון לשפר את דירוג האשראי של ישראל, לפתוח אפיקים חדשים של הדברות עם מדינות אחרות ועוד.