דבש – הדבש הינו מתוק טבעי המיוחסות לו סגולות מרפא רבות. יש לזכור שדבש למרות מקורו הטבעי והסגולות שלו, הדבש אינו שונה מסוכר רגיל, חום או לבן, מבחינת ההתייחסות שלנו. לחולי סכרת הוא אינו מומלץ כפי שסוכר לבן אינו מומלץ ואין להגזים בשימוש בו כמו שלא נשתמש בצורה בלתי מבוקרת בסוכר מכל סוג שהוא. הדבש מכיל ויטמינים ומינרלים רבים ונחשב ברפואה העממית כחומר בעל תכונות אנטיביוטיות.
יש לזכור שבחום של ארבעים מעלות מאבד הדבש מהסגולות המיוחסות לו ולכן מומלץ להוסיף אותו למשקאות חמים לאחר קירור המשקה לטמפרטורה זו.
דגים – סוג הדג אותו אנו אוכלים חשוב מאד. מעבר לחלבון האיכותי של הדגים, מכילים הדגים גם חומצת שומן מסוג אומגה 3. הדגים העשירים באומגה 3 הם פורל, סלמון, מקרל והליבוט. לאחרונה הועשר גם מזון דגי הבריכה בארץ באומגה 3 אך כשרוצים לאכול דג שבשרו עשיר באומגה 3 מומלץ לאכול : פורל, הליבוט מקרל או סלמון. לדגים יתרונות בריאותיים רבים והם נמנים על המזונות שהתועלת מאכילתם הוכחה חד משמעית - הם מפחיתים סיכון למחלות לב וכלי דם. מומלץ לאכול לפחות 2 מנות דג לשבוע (מנה=
רימון – רימון הינו אחד מהפירות המכילים נוגדי חמצון בכמות גדולה. נוגדי החמצון עוזרים למזער את נזקי החמצון שנגרמים כתוצאה מפעילותו של הגוף. על ידי תיקון נזקים אלו אפשר לסייע לגוף לתפקד טוב יותר ולתרום להזדקנות איטית יותר. בריא מאד לאכול רימון, אך כמו כל דבר, במידה. יש לזכור כי גם בפרי הזה, כמו ברבים מהפירות, תכולת הסוכר גבוהה.
ארוחת החג – ביום שבו אנו חוגגים את ראש השנה, בדרך כלל הארוחה היא חגיגית ועשירה יותר. מומלץ לאכול במהלך היום שתי ארוחות קטנות ושתי ארוחות ביניים, כאשר אחת מארוחת הביניים רצוי שתהיה כשעה לפני הארוחה החגיגית, בכדי שלא תגיעו רעבים לארוחה. בארוחה עצמה חשוב לזכור כי כוסית יין מכילה בין 90-160 קלוריות, ועל כן מומלץ להמעיט ביין ולהרבות בשתיית מים. כמו כן, מומלץ לחלוק בפרוסת עוגת הדבש או יחד עם שתיית תה צמחים לקינוח. בארוחה עצמה אפשר לאכול וליהנות ממאכלי החג, אך מומלץ לדאוג לכך שמחצית הצלחת תכיל ירקות ללא רוטב או שמן, רבע צלחת תוספות פחממתיות והשאר מנה חלבונית כמו דג או בשר.
הכלל המנחה הוא להימנע מאכילה מופרזת ודיאטות "תיקון נזקים" לאחר החגים. את זה ניתן לעשות באמצעות אכילה נכונה, במידה ללא ויתור על ההנאה ממאכלי החג.