ט"ו בשבט הוא חג הטעמים של העמקים. כשהשקדיות פורחות והכלניות צובעות את העמק בשלל צבעים – חוגג עמק יזרעאל החקלאי את פסטיבל "שבוע טעמים בעמקים". המסעדות המובחרות בעמק בהם אדלה, אוקטגון, הקדרה של נגה, חוות התבלינים בגלבוע, לימוזין, ללה, פרנג'ליקו, קימל, רוסו, שלו ביער, תיאודור ותשרין מגישות ארוחה מלאה, כולל כוס יין, במחירים שבין 79-109 ₪, וארוחות ילדים ב 39 ₪
הפסטיבל מציע גם מגוון פעילויות לילדים בנושאי ט"ו בשבט – נטיעות במסעדת חוות התבלינים בגלבוע, מפגש עם בעלי חיים שאוהבים לאכול פירות יבשים. בספארי חושים בקיבוץ הסוללים – מאכילים, מלטפים וגם יוצרים חיות מחומרים טבעיים. בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית – סדנאות ליקוט ובישול בעשבי תיבול ופירות יבשים לגדולים, והילדים יהנו מיצירות פיסול בנושא ט"ו בשבט , שאפשר גם לאכול..
העמק חוגג השנה 100 שנות התיישבות. זו הזדמנות נפלאה לבקר במוזיאון יפעת לראשית ההתיישבות ובמוזיאון "מזרע הקטנה" שבקיבוץ מזרע שבהם מגוון תצוגות ופעילויות, ולקרב את הילדים לסיפורם המופלא של החלוצים שבנו ונטעו בעמק.
פסטיבל "שבוע טעמים בעמקים" מתקיים מזה שבע שנים, בימים שסביב ט"ו בשבט, חג האילנות, בשיתוף עם עמותת התיירות בעמקים. השנה יתקיים הפסטיבל בין התאריכים 16-26.1.2011. זו ההזדמנות לטייל וליהנות מחוויה של כל החושים, טעם העמק במסעדות, ריח הפריחה, מראות בשלל צבעים ומגע של אדמה וטבע. העמק מתכסה בפריחה מרהיבה של כלניות אדמוניות, רקפות וסביונים, לצד לובן פריחת מטעי השקד. נופים אלה משמשים תפאורה מושלמת לאירוח מכל הלב במסעדות ובבתי הקפה.
בין האטרקציות התיירותיות המומלצות השנה: סיורים בפינות יער עלומות, טיולי נטיעה והכנת סלסילות ט"ו בשבט מהטבע, טיולי אופניים מודרכים, ללא תשלום, סיורים וטעימות ביקבים, מחלבות וחוות תבלינים, קניות בגלריות קטנות וייחודיות וסדנאות לגוף ולנפש - חוויה כפרית מושלמת.
אזור עמק יזרעאל הפורה מציע שפע קולינארי מלבב, ובימי חג אלה של ראשית הפריחה, מגישות המסעדות המובחרות בעמק מנות מיוחדות השואבות השראה מתוצרת משק טרייה ורעננה, המגיעה היישר מהשדה אל הצלחת - חגיגה של התחדשות הטבע וראשית האביב.
בפסטיבל ישתתפו, מיטב המסעדות בעמק יזרעאל והאזור: אדלה, אוקטגון, הקדרה של נגה, חוות התבלינים בגלבוע, לימוזין, ללה, פרנג'ליקו, קימל, רוסו, שלו ביער, תיאודור ותשרין. מחיר ארוחה במסעדה ינוע בין 79-109 ₪ לאדם, לתפריט הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח וכוס יין. (המחיר נקבע ע"פ מחיר המנה העיקרית).
רקפת עברי, ממארגני השבוע ציינה, כי אשתקד התארחו בשבוע טעמים אלפי סועדים שנהנו משלל האירועים והאטרקציות שמציעים עמק יזרעאל וסביבתו. השנה על פי דרישת הקהל, ולאור הצלחת השנה שעברה, יימשך הפסטיבל עשרה ימים. בהשפעת הפסטיבל החלו תושבי האזור לכנות את ט"ו בשבט: חג הטעמים של העמקים.
בין האטרקציות התיירותיות המומלצות השנה: סיורים בפינות יער עלומות, טיולי נטיעה והכנת סלסילות ט"ו בשבט מהטבע, טיולי אופניים מודרכים, ללא תשלום, סיורים וטעימות ביקבים, מחלבות וחוות תבלינים, קניות בגלריות קטנות וייחודיות וסדנאות לגוף ולנפש - חוויה כפרית מושלמת.
המארגנים ממליצים למטיילים: פנו לכם לפחות יום שלם (עדיף יומיים) להנאות של טבע ונוף. הפסטיבל מציע הפתעות ובילויים לכל הרכב משפחתי. זוגות- יוכלו להשכים לארוחת בוקר מפנקת, להמשיך בסיור וטעימות ביקבים ובמחלבות ולגוון בביקור בגלריות ובבוטיק שוקולד בטבעון. אוהבי הטבע ימצאו שפע מסלולי טיול ברגל או באופניים, בין יערות אלונים ומרבדי פרחים. את היום תחתום ארוחת ערב של "שבוע טעמים בעמקים" הכוללת כוס יין. (ניתן ללון באזור, פרטים באתר האירוע).
למשפחות- טיול ברגל בשמורה הפורחת של אלוני אבא ובגבעות רמות מנשה, טיולי רכיבה וריינג'רים, סיורים במשק חקלאי ופינות יצירה מחומרי טבע (פרטים והמלצות באתר הפסטיבל)
בנוסף לכל אלה– מציע הפסטיבל גם:טעמים של בוקר: בתי הקפה המשתתפים מציעים לסועדים להתפנק עם ארוחות בוקר כפריות ומפתות בסימן ט"ו בשבט. תוצרת משק טרייה ,סלטים עם מיני אגוזים, פירות יבשים ופירות טריים. מחירים: א. בוקר- 39 ₪ בראנץ' עשיר- 49 ₪ משתתפים- כרמי זית (כשר), נגיש קפה, קפה ללה, קפה פלוס , קפה קפה, רוברג (כשר).
חדש השנה: טעמים לילדים.
המסעדות המשתתפות מציעות לילדים ארוחה מלאה ב- 39/49 ₪ בשילוב יצירה לט"ו בשבט. כל מסעדה תכין הפעלה יצירתית לקטנים, כדי לאפשר להורים לאכול בהנאה ובשלווה. ההורים סועדים והילדים נוטעים, שותלים או יוצרים.
טיולים מודרכים בחודש טעמים בעמקים לאורך כל ינואר הציבור מוזמן לסיורים מודרכים:
הסיור החקלאי- סיור במשק חקלאי במושב היוגב, ביקור ביקב וטעימות, הרצאה בחוות דרך התבלינים,ארוחת .צהריים כפרית וביקור במרכז מבקרים- לבידו קוסמטיקה טבעית.
טעמים ומורשת- סיור באתרי מורשת החלוצים בעמק בשילוב עם ביקור ביקב, מחלבה וארוחת צהריים כפרית. הסיורים יתקיימו בימי שני ושלישי בכל חודש ינואר. שעת התחלה 10:00 בבוקר. טל לרישום 04-6014050 עלות- 120 ₪ לאדם כולל ארוחת צהריים מלאה.
תחרות אפיית עוגת יום הולדת 100 תערך במוזיאון לראשית ההתיישבות בקיבוץ יפעת - התחרות תערך בשני מסלולים: עממי-לאופים תושבי העמק ומקצועי: לקונדיטוריות ובתי הקפה באיזור.