פלישה לאדמות המדינה בדימונה פונתה ע"י מפקחי רשות מקרקעי ישראל, הפועלים לשמירה על קרקעות המדינה מפני מסיגי גבול ועברייני מקרקעין.
הפלישה אותרה על ידי מפקחי רשות מקרקעי ישראל במסגרת אחת הפעילויות שמקיימת החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל לאיתור עבירות מקרקעין על אדמות המדינה.
כאשר הגיעו המפקחים לשטח, קרקע המיועדת לשמש כשטח ציבורי פתוח באיזור התעשייה של דימונה, הם גילו כי אדמות המדינה באיזור גודרו ללא היתר באופן המונע את מעבר הציבור. בתוך השטח שגודר, כ- 320 מ"ר, הוקם מבנה בלתי חוקי ואף ארבע אורוות סוסים. בנוסף, הוצבו בשטח ציוד וערימות חציר ששימשו כמספוא לסוסים ששהו במקום.
המפקחים איתרו את מפעיל הפנסיון החדש, שסיפר כי הקים את הפנסיון מחדש לאחר שפונה לפני כחודשיים ממיקום אחר בעיר בעקבות תביעה משפטית שהגישה רשות מקרקעי ישראל בדרישה לסילוק פולשים. הסגת גבול במקרקעי ציבור היא עבירה פלילית, שדינה עד שנתיים מאסר בפועל.
מפקחי רשות מקרקעי ישראל הזהירו את הפולש, כי עליו לפנות את הקרקע, וכי אם לא יעשה זאת יוגשו נגדו תביעות כספיות בהן יידרש להחזיר לקופת המדינה את דמי השימוש הרטרואקטיביים בקרקע ואת עלויות הפינוי, הכוללות את עלויות הפעלת כוח האדם והציוד המכני הנדסי.
מאחר והפולש לא נענה לאזהרה שקיבל ולא פינה את הקרקע הגיעו מפקחי רשות מקרקעי ישראל לבצע פינוי בשטח. המפקחים גילו כי המקום ננטש מבני אדם ובעלי חיים, אך בניגוד לאזהרות שקיבל, הפולש לא פינה את השטח מהמבנים והגדר שהקים בו. המפקחים פינו את הקרקע מהמבנים והציוד שנותרו במקום והחזירו אותה לקדמותה. הקרקע הוחזרה למאגר הקרקעות הציבורי ומפקחי רשות מקרקעי ישראל שילטו את השטח בשלטים המזהירים בפני פלישות חוזרות.
אילן ישורון, מנהל מרחב דרום בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, אומר: "מדובר בעניין חמור של גידור של שטח ציבורי פתוח למטרות פרטיות ומניעת מעבר הציבור בקרקע השייכת לו. מעבר לכך מדובר בפשיעה כלכלית לכל דבר ועניין, כאשר מסיגי הגבול ככל הנראה הקימו עסק בו גבו מבעלי סוסים כספים כדי לשמור על סוסיהם – למרות שהקרקע היא רכוש הציבור והם לא שילמו את תמורתה לקופה הציבורית כפי שעליהם לעשות. אנו קוראים לציבור הנתקל בשימוש בלתי מורשה באדמות המדינה לדווח על כך באמצעות אתר האינטרנט של רשות מקרקעי ישראל".