דג מטיאס - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר, שהנחה סדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

4 דגי מטיאס מלוחים

1 בצל גדול פרוס לטבעות

1.5 כוס חומץ בן-ייןלבן

8 כדורי פלפל שחור

2 כפות סוכר

2 עלי-דפנה

אופן הכנה:

  • משרים את הדגים במים קרים במשך כשעה, מסננים ומספיגים.
  • חותכים לפיסות באורך כ-5 ס"מ ועורכים בכלי לסירוגין עם טבעות בצל.
  • מכניסים לסיר את החומץ, הסוכר, עלי הדפנה והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
  • מניחים להצטנן ויוצקים על הדגים.
  • מקררים במשך כיומיים לפני ההגשה.