כנפיים בצ'ילי ודבש יכולות להיות מנה בארוחה וגם נשנוש מול הטלוויזיה. עד שתחליטו איך לאכול אותן, אנחנו נדאג לכם למתכון שילמד אתכם איך להכין אותן. המתכון שלפניכם באדיבות מסעדת קנקון השוכנת בתוך מתחם הקוליאנרי באשדוד.
הדבש התגבש בגלל הקור? לא צריך לזרוק את הצנצנת – הוא לא התקלקל! התגבשות הדבש בחורף היא תהליך טבעי שאינו פוגע באיכות הדבש – ניתן בקלות להחזירו למצבו הנוזלי בימי החורף הקרים קורה לעיתים שהדבש הנמצא בצנצנת מתגבש.
כלי הדבש הוא בבחינת פריט חובה בשולחן החג. השנה לוקחים את רכישתו ברצינות, תופסים יוזמה וגורמים לכל המסובים לדבר רק עליו.
פסטיבל מתוק כדבש - מועצת הדבש מזמינה לקראת ראש השנה לטעום, לחוות וללמוד על עולמן הקסום של הדבורים ולהשתתף בתחרות צילומים מתוקה - פסטיבל הדבש יתקיים במכוורות ברחבי הארץ
עלמות הדבש: הדבוראיות הצעירות עלמה עובדיה (12) ממושב מאור ועלמה גלילי (12) מקיבוץ איילת השחר נבחרו על ידי מועצת הדבש לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית לדבוראים צעירים בפראג שתתקיים בחופש הגדול
לקראת ט"ו בשבט יינטעו מעל 500 אלף עצים ושיחים צופניים מזן אקליפטוס, חרוב, שיזף ועוד, ברחבי הארץ, במסגרת פרויקט משותף של מועצת הדבש, קק"ל ודבוראי ישראל, להצלת ענף הדבורים, במטרה לתת מענה להתמעטות צמחי הצוף בארץ, זאת עקב היעלמות של שליש מכמות הדבורים בכל רחבי הגלובוס, כשהסיבה הראשונה והעיקרית הינה התמעטות המזון לדבורים, כלומר- צוף. עם התרחבות שטחי הערים, הבטון והנדל"ן והצטמצמות האזורים החקלאיים, קיים מחסור אמיתי בפרחי צוף המשמש מזון לדבורים
ח"כ שרן השכל על הצעת חוק מועצת הדבש: "יש להסדיר את חלוקת הצוף הגדל במקרקעי ציבור ככל חלוקת משאב ציבורי ולאפשר כניסה של שחקנים חדשים שתאפשר תחרות הוגנת ובהתאם – תוזיל מחירים"
הדבש, אותה תמיסה סמיכה ומרוכזת של סוכרים - מחייבת כלי הגשה נוח ובעיקר קל לשימוש. אחרי כל המזליפים למיניהם, המשאבות והמתזים מציע "נובל קולקשיין" – מותג כלי הבית והאירוח מבית פלדינוקס "דבשית" מפיוטר בעיצוב חצי תפוח עם כפית אלגנטית דמוית חסידה.
לכל המכורים לשוקולד ומימרחים מתוקים - מימרח חלבה ודבש הוא תחליף נהדר ועשיר למימרח שוקולד, עם רכיבים איכותיים ומזינים. ניתן למרוח על פרוסת לחם או על טורטייה מקמח מלא ולפזר מעל תותים ושבבי שקדים. מתכון מומלץ מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור
מכון היצוא: ירידה של כ -21% בייצוא הדבש בחודשים ינואר – יוני 2011. לקראת החג ייצאו יצואני הדבש כ- 45,000 צנצנות דבש ובסך הכל ייצאו מתחילת השנה כ 20 טון דבש