במסגרת כנס רב משתתפים שהתקיים בסוף השבוע בתל אביב בנושא תחבורה ציבורית, הוקם פורום ציבורי חדש שמטרתו לקדם את זכויות כלל משתמשי התחבורה הציבורית. היוזמה להקמת הפורום היא על רקע פעילות משותפת של ארגוני סביבה, נגישות, תחבורה, חרדים וקיימות בנושאי תחבורה ציבורית המתקיימת כבר היום, והצורך והרצון לאחד כוחות בתיאום פעולות משותפות
שי גולוב, מעמותת תחבורה היום ומחר אשר יזמה את הקמת הפורום אמר כי "לשימחתנו היום קם פורום בעל כוח המייצג טווח רחב של ארגונים העוסקים בשיפור התחבורה הציבורית, לטובת המשתמשים, אל מול המפעילים והרגולטור. הפעילות המשותפת של ארגוני סביבה, חברה, ואוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים באה לתת מענה לצורך זה".
גולוב הוסיף כי "מטרת הפורום היא לדאוג לזכויות ולמטרות השונות של צרכני התחבורה הציבורית ולקדם את מטרותיהם השונות. אנו מכירים בכך כי שיתופי פעולה חוצי מגזרים הם המפתח לשינוי משמעותי".
בין הפעולות הראשונות המתוכננות על ידי הפורום הן: שיפור השירות בתחום התחבורה הציבורית כולל דאגה ליישום חוק המידע התחבורה הציבורית שחקיקתו הסתיימה לפני חודשים ספורים, אימוץ והטמעת התקינה האירופית ביחס לנגישות בתחבורה הציבורית, קידום חלופות שונות לנסיעה מהירה יותר במטרופולינים הגדולים, מאבק נגד פרסום כפוי בתחבורה הציבורית, שיפור חווית הנסיעה בתחבורה הציבורית בתחומים: כרטוס חכם, קליטת נוסעים מרובה, תשלום מופחת לנוסעים בעמידה ועוד.
לפורום הצטרפו עד כה למעלה מתריסר ארגונים, כדוגמת "בזכות", "תחבורה היום ומחר", "מגמה ירוקה", "אח"א – אגודת החרשים בישראל", "אדם טבע ודין", "עלי שיח", "15 דקות", "ישראל בשביל אופניים", "שמעיה" ועוד.
מדובר ביוזמה חדשנית ויוצאת דופן וראשונה מסוגה בישראל של התארגנות של ארגוני שונים במטרה להביא לשינוי חברתי בתחום התחבורה הציבורית.
אורן גנור, דובר "בזכות" הוסיף כי "השילוב בין הגופים השונים, הוא ההזדמנות האמיתית לייצר שינוי הן לציבור בעלי המוגבלויות והן לציבור הרחב. שיתוף הפעולה ימנע את הזלזול המתמשך ואת ההזנחה של משתמשי התחבורה הציבורית"
שי הורוביץ, חבר הפורום אומר כי "המטרה המרכזית של הפורום היא שיתוף הציבור בתוכניות העתידיות בתחום התחבורה הציבורית בישראל והקמת מנגנון בקרה ואכיפה חוץ ממשלתי לשיפור השירות, והוסיף "התקווה שלנו הוא כי בשלב השני של פעילות הפורום תוקם, בדומה לנהוג במדינות אחרות בעולם, מועצה ציבורית לקידום התחבורה הציבורית בישראל".
גיל יעקב, מנכל מגמה ירוקה סיכם: "תושבי ישראל סובלים לאורך שנים ממדיניות לקויה של תיעדוף הרכב הפרטי על פני התחבורה הציבורית. למדיניות זו ישנן השלכות סביבתיות, חברתיות וכלכליות קשות שהפתרון להן הוא פיתוח תחבורה ציבורית איכותית, יעילה ונגישה כפי שנהוג במדינות מתקדמות בעולם. הקמת הפורום היא ההזדמנות של ארגוני הסביבה והחברה יחד עם הציבור לדרוש ממקבלי ההחלטות שינוי מדיניות תקציבית ותכנונית תחבורתית."