כלים

הצילומים המרהיבים שהשתתפו בתחרות צילומי הציפורים על שם עמית גפן שיזמה החברה להגנת הטבע, יוצגו במהלך החודשיים הקרובים בתחנה לחקר ציפורי ירושלים של החברה להגנת הטבע. הפתיחה החגיגית ביום רביעי הקרוב, 29.12 בשעה 18:00. הכניסה חופשית. התערוכה תוצג במשך החודשיים הקרובים.

hobera1stהחל מיום רביעי השבוע , 29.12.10 ובמהלך החודשיים הקרובים, תוצג בגלריה לטבע ע"ש גייל רובין בתחנה לחקר ציפורי ירושלים של החברה להגנת הטבע תערוכת צילומי ציפורים. הגלריה לטבע ע"ש גייל רובין נוסדה במטרה להציג את עבודתם של אומנים מכל גווני העשייה האומנותית המתמקדים ביצירתם בטבע ובסביבה.

התערוכה כוללת את מיטב צילומי הציפורים שצולמו במהלך 2010, אשר נבחרו להשתתף בתחרות צילומי הציפורים ע"ש עמית גפן, שיזמה החברה להגנת הטבע. עמית גפן היה צפר מוכשר וצלם ציפורים מושבע ועבד במרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע. הוא נפטר באפריל 2007 לאחר מאבק עיקש במחלה קשה והוא בן 21 בלבד. מטרת תחרות הצילומים היא לסייע בהנצחת זכרו ופועלו לקידום אהבת הציפורים, הארץ והאדם.

לדברי עמיר בלבן, מנהל התחנה לחקר ציפורי ירושלים של החברה להגנת הטבע, אשר מצלם ומצייר ציפורים אף הוא, "ייחודה של התערוכה הוא בהתמקדות בציפורים, ביופיין הרב ואורח חייהן השנה מצטיינים הצילומים באיכות טכנית רבה, תוך הקפדה על כללי הצילום המבטיחים שמירה והגנה על הציפורים".

פתיחת התערוכה תתקיים ביום רביעי, 29.12.10 בשעה 18:00. הכניסה חופשית. הציבור מוזמן.

התערוכה תוצג בגלריה כחודשיים. ימי פתיחת הגלריה במרכז המבקרים: ימים א'-ה', בין השעות 09:00-13:00.

הצילומים הזוכים, אשר כמובן מוצגים גם הם בתערוכה:

במקום הראשון בקטיגורית המקצוענים זכה גל שון, בצילום של חוברה בריקוד החיזור שלה. החוברה צולמה סמוך לשבטה.

החוברה, מין בסכנת הכחדה עולמית היתה נפוצה בעבר בנגב המערבי ובערבה. החוברה היא מהגדולות בציפורי הנגב. ריקוד החוברה הוא אחד ממופעי הראווה המרשימים בטבע הישראלי, המגיע לשיאו בחודש פברואר, בו הזכרים מכריזים על נחלות ומפתים את הנקבות בעזרת מופע נוצות, ריצה וריקוד מרשימים. פיתוח נרחב של שטחי חקלאות, נטיעות ומרעה אינטנסיבי דוחקים את רגליהן של ציפורים מיוחדות אלו, ואוכלוסייתן צומצמה מאד במהלך השנים. כיום לפי הספירות האחרונות ניתן לדבר על כ-120 חוברות בלבד באזור הנגב המערבי. עד לשנות השמונים דגרה החוברה גם במקומות נרחבים בערבה, אולם בעשר השנים האחרונות נצפתה פעמים ספורות בלבד בערבה. במסגרת סקר הערבה האחרון שערך מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע היא נצפתה פעם אחת בלבד, ממצא המצביע על כך שלמעשה החוברה כמעט ונעלמה לחלוטין מהערבה.

במקום השני זכה יוסף בן דוד שצילם שלדג לבן חזה במעופו, ובמקורו טרף- צב ביצה צעיר. השלדג צולם בבריכות הדגים של כפר מסריק באוקטובר 2010.

השלדג לבן החזה נפוץ ברחבי הארץ. בשונה משאר השלדגים, לבן החזה אינו קשור דווקא למקווי מים, וניזון מחולייתנים ומחסרי חוליות יבשתיים קטנים. ניכר בחזהו הלבן ובגוון הכחול-עז של כנפיו וזנבו. קריאתו החזקה נשמעת בגנים ציבוריים, שדות חקלאיים וליד מקווי מים.

במקום השלישי זכה אורי פירסט שצילם עפרוני מצויץ רגע לפני הנחיתה. העפרוני צולם סמוך לקיבוץ משאבי שדה ביוני 2010.

העפרוני המצויץ הוא הנפוץ בעפרוני ישראל, ניכר בשירתו החקיינית ובציציתו הבולטת. העפרוני נפוץ בכל חלקי הארץ. העפרוני המצויץ הוא ציפור שיר שדוגרת על הקרקע, בצילם של שיחים נמוכים, ניזון מפרוקי רגליים ומנבטי צמחים ועוטה נוצות בצבעי הסוואה.