יו"ר ועדת הבריאות, ח"כ חיים כץ, בביקור הוועדה במחלקת הפגים בבי"ח שניידר: "לא מספיק להוסיף כוח אדם, יש להעלות אתתעריף אשפוז הפג ואשפוז היולדת"

כלים

תמונת מצב עגומה נחשפה היום בפני חברי ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), במהלך ביקור שקיימו היום (א') במחלקת הפגים במרכז שניידר לרפואת ילדים.

מהנתונים שמסרו מנהל בית החולים, פרופ' יוסף פרס, מנהלת מחלקת הפגים פרופ' לאה סירוטה ופרופ' שאול דולברג, יו"ר איגוד של רופאי הפגים בישראל, עולה כי: מדי שנה חלה עלייה של 10% באשפוזי פגים (כיום עומד המספר על כ-1,600 אשפוזים בשנה = עשרה אחוזים מהלידות בישראל), אך לא מתווספות מיטות אשפוז.

תפוסת מחלקת הפגים בשניידר מגיעה עד ל-130% (ובממוצע- 90%). תמותת הפגים בישראל עומדת על פי 2 מאשר בארה"ב, בגלל התקינה הנמוכה. 40% מרופאי הפגים בישראל יפרשו לגמלאות בעשור הקרוב. נכון לעכשיו, אין מי שיחליף אותם.

המחלקה מאוישת על ידי אחות אחת על כל 4 מיטות במהלך היום, ואחות אחת לכל 5 מיטות בלילה. התקן דורש אחות לכל מיטה. בית החולים לא מצליח לאייש 17% מתקני האחיות. הסיבה: המועמדות נרתעות מעומס העבודה הרב, מורכבות הטיפול והמשכורת הנמוכה. 23% מאחיות הפגים פרשו ב-3 השנים האחרונות.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, אמר במהלך הביקור: "עלינו לדרוש ממשרד האוצר תוספת תקציב, ובנוסף יש לבצע דיפרנציאציה בהתמחויות ברפואה: נאונטולוגים (רופאי פגים), שאינם יכולים להקים קליניקה פרטית ולהרוויח יזכו לתנאים טובים יותר מחבריהם הפלסטיקאים".

מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו: "עדיין חסרות 240 עריסות טיפול נמרץ לפגים וכוח אדם רפואי שצריך להיתוסף בהתאם. הגענו להסכמה עם משרד האוצר על תוספת של 40 מיטות בשנה, למשך שש השנים הבאות, אשר יזכו לכוח אדם בהתאם. אולם על מנת לגייס את כוח האדם ולשכנע רופאים להתמחות בתחום, עלינו לגבש תמריצים חכמים עבורם; 10% של תוספת במשכורת לא תגרום לרופא להחליט על שינוי הקריירה שלו".