כלים

תשומת לב ומחשבה בתכנון ובעיצוב המטבח יוצרים בסופו של דבר חלל שמשדרג את כל הבית. ההשקעה הכלכלית במטבח היא גדולה ושמירה על מספר כללים פשוטים תוכל גם להאריך את טיבו וחייו. כדי למנוע אסונות עתידיים והוצאות כלכליות גדולות על תיקונים ושינויים, אפרת הרמן ממליצה לכם להקפיד על הנקודות הבאות בעת התכנון והרכישה

1.המטבח אמור ללוות אותנו שנים רבות ולכן רצוי לוודא שקניית המטבח מתבצעת בחברה מוכרת המעניקה אחריות ושירות, חשוב לוודא שהחברה ממנה רוכשים את המטבח היא חברה אמינה. כשרוכשים מטבח יש לדרוש מהיצרן את המטבח בדרישות התקן הישראלי ובדרישות התקנים המחמירים ביותר באירופה.

2.ברכישת מטבח מחברה אין צורך באדריכל או מעצב פנים כיוון שהחברות נותנות שרותי עיצוב כחלק מהשירות הכולל ברכישת מטבח. כחלק משירות זה הלקוח מקבל תוכניות תשתית מפורטות (נקודות גז, מים, ביוב וחשמל) מהחברה וזאת בהתאם לתוכנית מטבחו. עניין שימנע בעיות עתידיות בעת הרכבת המטבח ולעיתים לחסוך כסף של שינוי תשתיות מיותר. אל תתביישו לתקן את האדריכל או המעצבים שמולם אתם עובדים, אם אתם חשים שאין תשומת לב לפרטים הקטנים.

3.תנו דגש על החומר ממנו עשוי גוף המטבח. כיום קיימות בשוק שתי אופציות עיקריות: סיבית – חומר סינטטי הבנוי משבבים של עצים המחוברים ע"י דבק לפלטה אחת המכוסה משני צידיה במלמין. חומר זה שמיש ביותר ברוב ארצות אירופה, אולם בארץ קיימת בעיה של לחות בקירות ורטיבות מהרצפה, לכן הסיבית לא מומלצת לייצור מטבחים מכיוון שמפגש עם מים או לחות עשויים לגרום לסיבית להתפורר. האופציה השנייה והיותר מומלצת היא הסנדוויץ' - חומר חזק, נוח ועמיד לשימוש בפני מפגעים שונים הקיימים בארצנו ומומלץ לשימוש במטבחים. אל תשכחו את תנאי האקלים ולכו על האופציה היותר בטוחה.

4.יש לוודא שהרגליים של הארונות עשויים מחומר דוחה מים וזאת על מנת שלא יהיה חשש לחדירת מים מתחתית הארונות. מקובל היום אצל יצרנים מקצועיים להשתמש ברגליים מתכווננות מפלסטיק שמסייעות גם בפילוס הארונות. יש לדרוש מהיצרן שלא ישתמש בשאריות עצים כיוון שחומרים אלה סופחים את מים ומעבירים אותם לגוף הארון. כך תוכלו לשטוף את הרצפה שנים על גבי שנים בבטחה.

5.חשוב שגב הארון יהיה מורחק סנטימטר וחצי מהקיר על מנת למנוע בעיות עתידיות של עובש וטחב בתוך הארון בשל רטיבות בקירות שעלולה להגרם בשל פיצוץ צינור מים למשל.

6.הפרזול המהווה את אחד האלמנטים החשובים שמשפיעים על חיי המטבח. החיבורים בין ציר הדלת לגוף הארון הינו האזור הפגיע ביותר ולכן זקוק לחיזוקי דיבלים בכדי שיחזיק מעמד לאורך שנים. יש מגוון רחב מאוד של פרזולים, לצד איכויות ודרגות שונות.

טיפ: יש לדרוש מהיצרן צירים שיחוברו בשתילה לגוף הארון. כאשר רוכשים מטבח חשוב להשוות את סוג הפרזול ורמת הפרזול וכמובן לסוג היחידות ומימדיהם. כך למשל ניתן לרכוש בחברה מסוימת מגירה מתוחכמת בשליפה מלאה עם בולמי טריקה אינטגרלים ואותה חברה משווקת מסילות לבנות פשוטות עם גלגלי פלסטיק הנשחקים בקלות ובמהירות.

7.יש לוודא כי נעשית השוואת עיצוב של מטבח בין חברה לחברה כאשר היחידות הינן אותן יחידות, בעלות אותם מימדים, אותה רמת פרזול, עם אותו סוג של גוף ארון. מספיק שאלמנט אחד לא יהיה זהה והמחיר על המטבח יהיה שונה ללא קשר לפער המחירים בין חברה לחברה.

המטבח הוא לא רק החדר היקר ביותר בבית, אלא גם יכול להיות לב ליבו. לכן עשו החלטות שקולות ונבונות בעת קניית מטבח חדש, בכדי שלא תהיו מחויבים שנים אחר כך לתיקונו.

כיום, בשל התחרות בשוק, הבדלי המחירים הינו מינורי בין חברות הנותנות שרות לאורך השנים ומשתמשת בחומרים איכותיים ועמידים, לבין נגרים פרטים הנתפסים כ"זולים יותר" לעומת שנים עברו. לכן הפער שעומד על אחוזים בודדים מצדיק את התוצר המוגמר האיכותי אותו מציעות החברות המתמחות במטבח

נכתב באדיבות אפרת הרמן מעצבת ראשית- נובו מטבחים