משרדי התיירות והחינוך נערכים להרחבת תכנית לימודי התיירות לבגרות בבתי הספר התיכוניים. תכנית הלימודים מציעה תכנים מגוונים, החל מלימודי ארץ ישראל, דרך תעשיית התיירות העולמית והמקומית ועד היכרות עם עמים ותרבויות שונות ברחבי העולם בעידן הפנאי. ההתמקצעות בתחום תאפשר לתלמידים לקבל, בנוסף לבגרות, גם תעודת מקצוע, בתום לימודיהם, ולהשתלב בתעשיית התיירות

על רקע הנתונים המעודדים של התאוששות המשק והעלייה בתיירות הנכנסת, נערך משרד התיירות לגידול הצפוי בשנים הקרובות ופועל, במשותף עם משרד החינוך, להרחבתה של תכנית לימודי התיירות לבגרות בבתי הספר התיכוניים ברחבי הארץ.

מטרת התוכנית הנה לאפשר היכרות של הדור הצעיר עם תעשיית התיירות וחשיבותה לכלכלת ישראל ולתדמיתה בעולם, כמו גם חשיפתו לאפשרויות התעסוקה המגוונות והייחודיות, שהיא מציעה. התמקצעות בתחום תאפשר לתלמידים, מיד עם סיום לימודיהם, להשתלב במקצועות התיירות השונים או להמשיך ללימודים אקדמאים או הכשרה מקצועית מתקדמת בתחום. תוכנית הלימודים כוללת 10-5 יחידות לימוד ומציעה תכנים מגוונים, החל מלימודי ארץ ישראל, דרך תעשיית התיירות העולמית והמקומית, לימודי ניהול, כלכלה ושיווק תיירותי, ועד היכרות עם עמים ותרבויות שונים ברחבי העולם בעידן הפנאי. הלימודים המרתקים מלווים בסיורים לימודיים באתרי התיירות הבולטים של ישראל.

בהתאם לתוכנית הלימודים, ישנה אפשרות לקבל בסופה תעודת מקצוע כמפעיל תיירות נכנסת, סוכן נסיעות או פקיד קבלה. יש לציין כי, מגמת התיירות מופעלת כיום ב-18 בתי ספר ברחבי הארץ וכ-1000 תלמידים לומדים בה. באוניברסיטאות בן גוריון בבאר שבע, בפקולטה לחקלאות ברחובות ובמכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן קיימות תוכניות לימוד אקדמאיות בתחום התיירות, זאת בנוסף לבתי ספר מקצועיים ייעודיים לתחום התיירות.

עשרות מנהלי בי"ס תיכוניים, מכל רחבי הארץ, צפויים להשתתף ביום שני הקרוב, 8.3.10, בכנס "לימודי תיירות למנהלי בי"ס תיכוניים", בחסות משרד התיירות ובהשתתפות מנכ"ל המשרד, נועז בר-ניר, מנהל המינהל למדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, ד"ר עופר רימון, ונשיא התאחדות המלונות, מר אלי גונן.