יש לכם סדר יום קבוע יחסית והחלטתם להכניס לתוכו אימוני כושר אישיים. כל הכבוד! מעבר לקושי שבשינויים, ובמיוחד כשמדובר על שינוי בסדר יום – תצטרכו לחשוב איפה ומתי להכניס את הפעילות הגופנית.
תזונה וכושר
מגנזיום - מתכת הקסמים
"את חייבת לקחת מגנזיום, לחזק את השרירים, ככה לא ייתפסו לך כל הזמן" אמרה לי חברה טובה.
"מגנזיום?" שאלתי בהיסוס מעושה מתובל בשעשוע, "זו לא מתכת כלשהי?" למען האמת, אני יודעת בערך מה זה מגנזיום ולמה היא הציעה לקחת תוסף כזה. מגנזיום אגב, הוא אכן סוג של מתכת, קלה מאוד, אבל הוא גם רכיב הנמצא במזונות הטבעיים שלנו וחיוני מאוד למגוון תפקודים תקינים של הגוף שלנו.
יתרונות היוגה – למה מומלץ לעשות יוגה בזמן הריון
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות התפתחות של תחום היוגה בישראל. מדובר על תהליך שמתרחש כבר למעלה משני עשורים, במהלכם לא מעט גברים ונשים נחשפים לשיטה זו ומתאמנים בה, בין אם לבד ובין אם בקבוצות. אנחנו יכולים לראות בין היתר לא מעט מרכזים שמכשירים גם מדריכים וגם מתאמנים לאימוני יוגה מסוגים שונים.
דיאטה ללא גלוטן – איך עושים את זה נכון?
ישנם ישראלים אשר נאלצים להסתדר ללא גלוטן. זה נובע מסיבות רפואיות כידוע, שכן הם מתמודדים עם מחלת צליאק. בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות יותר ויותר מקומות שמציעים מוצרים ללא גלוטן, בין אם מדובר בסופרמרקטים ובין אם מדובר במסעדות ובתי קפה שמציעות מנות ללא גלוטן.
דיאטה ללא גלוטן הפכה להיות פופולארית בקרב לא מעט אנשים, גם אם אינם אמורים להימנע מצריכת מרכיב זה. הסיבה היא ברורה, אנחנו כל הזמן מחפשים דיאטות חדשות שיכולות לעזור לנו לאכול נכון יותר, בריא יותר, לאכול מעט ופחות ממה שאנחנו רגילים. יש מי שמנסה לצרוך דיאטה ללא פחמימות ויש מי שמנסה תפריט שאיננו כולל גלוטן.
כאמור, היום הרבה יותר קל לקיים דיאטה ללא גלוטן בגלל שיש לא מעט מקומות בהם ניתן לאכול אוכל כזה וכן ניתן לרכוש מוצרים שונים לבית שאינם כוללים גלוטן. עם זאת, עדיין נכון יהיה לייצר תפריט דיאטה עם איש או אשת מקצוע, רצוי מאוד גם לייצר תפריט רחב כמה שיותר על מנת שלא נמצא את עצמנו אוכלים את אותם מאכלים כל הזמן. אחד הכללים הבסיסיים בכל דיאטה הוא, גיוון. אנחנו צריכים שהתפריט יכלול מרכיבים שונים וכמה שיותר מאכלים, גם על מנת שנהנה מכל אבות המזון וגם נוכל ליהנות מאוכל טעים ומשביע.
כיצד בנויה דיאטה ללא גלוטן
על מנת לבנות דיאטה כזו, אנחנו צריכים לדעת קודם מה אסור לנו להכיל בה. במילים אחרות אנחנו צריכים להבין מה זה גלוטן. מדובר בחלבון שנמצא בדגנים שונים, כגון שעורה, שיפון, חיטה, כוסמין, וקאמוט. כפי שניתן להבין, מדובר על דגנים שאנחנו משתמשים כמעט באופן תדיר מדי יום. לכן גם בניית התפריט לדיאטה שכזו צריכה להתבצע בזהירות, תוך כדי שאנחנו מוצאים את התחליפים הנדרשים.
ראשית נדגיש, אנחנו יכולים למצוא תחליפים הולמים לדגנים אלה. אנחנו יכולים למצוא היום דברי מאפה, כולל לחמים, פיצות ועוד, שאין בהם מרכיבים אלה ויש שימוש במרכיבים אחרים במקום. כל מי שביקר בשנים האחרונות בפיצריה למשל, יכול היה לראות בתפריט גם פיצה ללא גלוטן. מי שיש לו צליאק, חייב כמובן לברר לפני שהוא מזמין פיצה או דבר מאפה אחר, שאכן אין בהם גלוטן. צריך לציין שהיום אפשר למצוא גם פסטות שעשויות משיבולת שועל למשל או חומרים אחרים במקום גלוטן.
שנית, אנחנו יכולים ליהנות ממאכלים אחרים שאינם מכילים כלל דגנים. דיאטה ללא גלוטן תכלול הרבה דגים שכוללים חלבונים אחרים חשובים, בשר שכולל אף הוא חלבונים, וכמובן ירקות. מדובר על מאכלים שמספקים לנו את כל אבות המזון ואינם מסכנים אותנו בצריכת גלוטן.
שלישית, ניתן להשתמש במרכיבים כמו ביצים, זרעי פשתן, תירס, סויה, קינואה, אורז, אלה מרכיבים שאינם כוללים גלוטן ויכולים גם להשביע אותנו וגם לספק לנו את מה שאנחנו צריכים.
איך לשמור על כושר גם בחודשי החורף?
בימות החורף הקרים והגשומים, מאוד מפתה להתמכר לפוך החם. כאשר בחוץ מרעימים הרעמים והברקים, אין יותר קל מאשר להישאר ספונים בבית, מול התנור, עם כוס משקה חם ביד.
מדוע חשוב להכניס המבורגר לתפריט האוכל שלנו
אם לאחרונה הסתובבתם בתל אביב, להנאתכם, לסידורים או למטרת בילוי, סביר מאוד להניח כי חלפתם על פי מסעדת המבורגרים אחת לפחות. דומה כי המבורגר בתל אביב – זו האופנה האחרונה ועוד מסתבר כי כאשר עושים אותו כמו שצריך ההמבורגר בהחלט תורם לבריאות ובעל ערך תזונתי גבוה. מדוע, אם כן, חשוב להכניס המבורגר לתפריט האוכל שלנו? כל הסיבות שכדאי להכיר.
כוחה הרפואי של הטחינה / יעל דרור
כאשר מדברים על בריאות ובמיוחד על תזונה שמעודדת בריאות, הטחינה הינה אחד מהמאכלים שנמצאים בראש הרשימה. גם ברפואה העממית יש לטחינה מקום של כבוד עם ייחוס של סגולות מרפא רבות ומגוונות. מכאן שאין זה מפתיע שהטחינה הינה מאכל שהשתמר בצורתו המקורית במשך שנים רבות ועבר בצורה מדויקת מדור לדור. מוגש כחומר מקצועי מחברת "אחוה", יצרנית הטחינה הישראלית