פעם בחודש נפגשת קבוצה מיוחדת של אנשים שניצחו את הסרטן בהרי ירושלים, לסדנת תמיכה והעצמה. אוסף של אנשים שונים, ממקומות שונים בארץ, שחווים את אותה מצוקה ומדברים בשפה משותפת

כלים

מהות המרכז היא להעניק למחלימים מסרטן מקום שבו יוכלו להתנתק משגרת חייהם לטובת העצמה ותמיכה אישית על מנת לשפר את החזרה למארג החיים התקין ולהפחית את הסיכון להישנות המחלה.

אין כיום בישראל מרכז החלמה המרכז בתוכו את מכלול ההתמחויות השיקומיות שיכולות לסייע למחלימים מסרטן. תוכנית "שחר" גובשה כמענה לצרכים שהעלו מחלימים בנקודת זמן קריטית – "ניתוק התלות" מהמערכת הרפואית.

עמירם נאמן, יוזם הסדנה, ליווה את אמו ואשתו כאשר נלחמו במחלת הסרטן. שלושתן החלימו מהמחלה, אך להפתעתן אחת הבעיות הגדולות שאיתה נאלצו להתמודד הייתה דווקא החזרה לשגרת החיים אחרי תקופה קשה של טיפולים ופחדים. בעקבות החוויה החליט עמירם להקים את מרכז "שחר"- מרכז חדשני ופורץ דרך בתחום ההתאוששות ממחלות אונקולוגיות.

התוכנית מציעה מסגרת של תמיכה והעצמה אישית בת שבעה ימים, המשלבת נופש בנוף ההרים הקסום של הרי ירושלים, חברות בקהילה של שותפים לתהליך, עבודה אישית וצוותית על חוסן ותוכניות אימון, הקניית הרגלים בתזונה נכונה ופעילות גופנית, והיכרות עם מגוון כלים בתחומי הגוף והנפש באמצעות סדנאות כמו יוגה צחוק, פסיכודרמה, הרפיה ודמיון מודרך ודינמיקה קבוצתית, לקראת בנייתם של חיים מלאים, מאוזנים ובריאים יותר.

את התוכנית מובילים מיטב אנשי המקצוע בתחומי הרפואה האונקולוגית, ההעצמה האישית והרפואה המשלימה; והיא מופעלת באישורם ופיקוחם של שירותי בריאות כללית ומשרד הבריאות.

בסדנה משתתפות נשים רבות ממקומות שונים ומרבדים שונים בחברה, שחוו למעשה חוויה דומה. אחת מהנשים היא סוזי יצחקי, בת 58 מרמת גן, שגילתה כי היא חולה בסרטן השד ימים אחדים לאחר הניתוח של אחותה לכריתת שד. במהלך טיפולי הכימותרפיה הקשים החליטה סוזי כי היא תנצח את הסרטן בכל מחיר.

לאחר שבישרו לה כי החלימה מהמחלה, היא מצאה עצמה פתאום, אחרי תקופה ארוכה של תמיכה ועזרה מצד המשפחה ובית החולים, לבד. סוזי הגיעה אל "שחר" מבולבלת, ופגשה נשים נוספות שחוו את מה שהיא חוותה, שמדברות בשפה שלה. "'שחר' הייתה חוויה עוצמתית וייחודית בשבילי, יצאתי מכאן מחוזקת. היום אני מתנדבת בשחר כדי לעזור לנשים נוספות לחוות את מה שאני חוויתי".