שגריר בריטניה בישראל בהרצאה באוניברסיטת חיפה: "ממשלת בריטניה שותפה ב-100% לדאגות של ישראל לגבי התחמשותה של איראן בנשק גרעיני. גם ממשלת בריטניה מחויבת לכך שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני" השגריר מת'יו גולד הדגיש כי בריטניה שותפה לחששות הישראלים מאיראן גרעינית ואף ציין כי "כל האופציות נמצאות על השולחן", אבל בינתיים, לתפיסתו, יש להמשיך ולהחריף את הסנקציות הכלכליות
"כשישראל שוקלת את צעדיה בהתמודדות מול אפשרות של איראן המחזיקה נשק גרעיני, חשוב שתדע שהיא לא לבד. ממשלת בריטניה שותפה ב-100% לדאגות של ישראל לגבי התחמשותה של איראן בנשק גרעיני וחשוב לי שתדעו שלא רק ישראל, אלא גם ממשלת בריטניה מחויבת לכך שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני", כך אמר היום (יום ד') שגריר בריטניה בישראל מת'יו גולד בהרצאה באוניברסיטת חיפה.
למרות שהוא לא פסל אף אופציה, כרגע לדעתו הגברת הסנקציות הכלכליות הן הפעולה הרצויה.
בהרצאה, שנערכה במרכז עזרי לחקר איראן והמפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה, דיבר השגריר על החשש העולמי מתוכנית הגרעין האיראנית וציין שעל פי הדוח האחרון של סבא"א, ברור כעת שמדובר בפרויקט לייצור נשק גרעיני.
"הדוח האחרון מוכיח שאכן יש לנו סיבה לדאגה. הנתונים הברורים שנחשפו בדוח אינם הגיוניים אלא במקרה שהאיראנים מפתחים נשק גרעיני", אמר.
"ברור לנו לחלוטין מה המשמעות של איראן בעלת נשק גרעיני, לא רק לזירה הקרובה אלא גם לזירות רחוקות יותר. כבר כיום איראן תומכת בטרור בינלאומי ואנחנו שותפים לדאגה של ישראל שאיראן גרעינית תרגיש שהיא יכולה להמשיך ולתמוך בטרור בינלאומי מבלי שום חשש מתגובה", ציין.
בפתרונות הריאליים למצב כיום אמר השגריר כי יש להמשיך בסנקציות הכלכליות ולהחריף אותן. הוא אמר שהוא מודע לכך שעד היום הסנקציות לא עבדו, אבל לדבריו גם לא נכשלו וההשפעות של הסנקציות עד כה הפתיעו אפילו את האיראנים.
עם זאת הוא ציין שברור לו שיש נקודות זמן שהן מבחינת אל חזור, "כמו ממשלת ישראל, הדגשנו שכל האופציות נמצאות על השולחן. אנו לא פוסלים שום דבר. אם זאת, צריך לזכור שבמקרה הזה אין פתרונות מושלמים. ההשלכות של איראן גרעינית הן בלתי אפשריות, אבל לפעולה צבאית באיראן יהיו השלכות חמורות גם כן", אמר.
גולד, ששירת בשגרירות הבריטית באיראן בעבר, דיבר גם על העם האיראני ועל כך שהטרגדיה של איראן, לתפיסתו, היא הפער בין הציבור הרחב, שהוא תרבותי וסובלני, לבין ההנהגה שרומסת את זכויות האדם ומובילה את איראן למעמד של מדינה מוקצה בזירה הבינלאומית.
בנוגע ליחסים מול ישראל, לא היה השגריר איש בשורות, "השנאה לישראל היא מרכיב מרכזי במשטר האיראני. לאורך השנים, עקרונות רבים של המהפכה נשחקו וכדי להוכיח שהמנהיגים עדיין 'נאמנים' לעקרונות המהפכה, הם מדגישים את השנאה לישראל. לדעתי נושא זה יהיה האחרון שישתנה", אמר.