כלים

המאבק בפלישות הקרקע עולה מדרגה: לאחר שהשבוע פונתה פלישה למחצבה בחצור הגלילית, פינו מפקחי מינהל מקרקעי ישראל בליווי כוחות משטרה פלישה רחבת היקף לשטח חקלאי בשטח של כ- 10 דונם בדרום רחובות. במסגרת הפינוי נהרסו 4 מבנים בלתי חוקיים

מפקחי מינהל מקרקעי ישראל, בליווי כוחות משטרה, פינו היום פלישה לאדמות מדינה חקלאיות בדרום שכונת קרית משה ברחובות. במהלך הפינוי פינו מפקחי המינהל שטח חקלאי בגודל של כ- 10 דונם עליו השתלטו שלא כחוק בני משפחה בדואית שהגיעו מהנגב לפני כ- 40 שנה.

המפקחים הרסו במהלך הפינוי 4 מבנים בלתי חוקיים ששימשו את בני המשפחה למגורים, סככות וצריפונים רבים ששימשו לאחסנת ציוד רב. בני המשפחה הפולשים החלו את הליך הפינוי בעצמם כאשר הודיע להם המינהל על מועד הפינוי, והרסו חלק מהמבנים הבלתי חוקיים שנבנו בפרדס כדי להימנע מאובדן חומרי הבנייה בתהליך ההריסה. כעת פועלים במינהל מקרקעי ישראל למסור מחדש את הקרקע שפונתה להשכרה חקלאית, לאחר שהפלישה פונתה והקרקע הוחזרה למאגר הקרקעות הלאומי.

ראשיתה של הפלישה בשנות ה- 70, אז הוחכרה הקרקע ע"י המינהל לחקלאי ששכר את בני המשפחה לביצוע העיבודים החקלאיים. לאחר שנים, החלו בני המשפחה להקים בשטח החקלאי האסור לבנייה מבני מגורים ולגור בהם. בשנות ה- 80 פקע חוזה החכירה של החקלאי, אך בני המשפחה לא פינו את השטח והוסיפו להתגורר על אדמות המדינה, ומנעו בכך את תהליך שיווק הקרקע לחכירה חקלאית מחודשת.

לאחר כ-20 שנים של מאבקים משפטיים וערעורים, התקבל במינהל פסק דין סופי חלוט המאפשר את פינוי בני המשפחה. במינהל מזכירים כי פלישה לאדמות מדינה היא עבירה פלילית חמורה, שדינה עד שנה מאסר בפועל.

כעת מתכוונים במינהל לפתוח בהליך משפטי בו ייתבעו הפולשים על הוצאות הפינוי שנגרמו למדינה בעקבות פינוי הפלישה לקרקע, הכוללות את הוצאות הציוד ההנדסי, עלויות כוח האדם ועוד, בנוסף לתביעת דמי שימוש רטרואקטיביים בקרקע.

במינהל מקרקעי ישראל ממשיכים בעקביות להחמיר את המאבק בעבירות קרקע, שהפכו למכת מדינה.