אוצרי התערוכה, אייל לנדסמן ויוסי צבקר, אומרים כי, "מדובר בפרוייקט צילום חברתי אקטיבי. כוחו של הצילום החברתי, מעבר ליכולתו לחשוף דברים שלרוב איננו מודעים אליהם, הוא לשמש כלי בתהליך של תיקון ושינוי חברתי. בזק יזמה פרוייקט צילום המציג בדרך ייחודית את המונח בית ואת חיי היום יום בבתים המשמשים מקלט או מעון טיפולי לאוכלוסיות חלשות".
הצלמים שצוותו לעמותות העבירו את דיירי העמותות סדנאות צילום דוקומנטרי ואמנותי, בהן הם מתארים את דרכי עבודתם מזוויות שונות. כחלק מתהליך הלמידה, צילמו המשתתפים בפרוייקט תמונות המספרות את סיפור חייהם בבית. במקביל, הצלמים יצרו סדרת צילומים משלהם בנושא הבית, בהשפעת הקשר שנוצר עם העמותה.
בתערוכה יוצגו כ-50 צילומים לצד עבודות נבחרות של צלמים חובבנים, דיירי הבתים, המתעדות את החיים בבית. התערוכה תוצג בשמונה חללים, כאשר האפיון הוויז'ואלי שלהם ייצג את כל אחד מ"הבתים" שהשתתפו בפרוייקט.
גם השנה ממשיכה בזק במצויינות האומנותית וחברה לצלמים מובילים, אשר הציגו במיטב המוזיאונים בארץ ובעולם: ורדי כהנא, מיקי קרצמן, מיכל חלבין, עודד בלילטי, אלדד רפאלי, אנג'ליקה שר, פליקס לופה וסמירה והבי.
בפרוייקט משתתפות שמונה עמותות וארגונים חברתיים: מעון מוריה של עמותת עלה בגדרה, פורום לדו קיום בנגב, כפר הילדים והנוער "אהבה" בקריית ביאליק, המרכז החינוכי שיקומי בעין כרם ירושלים, בית הספר ביאליק רוגוזין בדרום ת"א, בית איזי שפירא ברעננה, "בית נט">בית נט "ל בת"א ומע"ש עוספיא.
בזק יוזמת ומעניקה חסותה לפרויקט "רגעים של בית" ובכך תורמת למען הקהילה, תוך קידום תחום האומנות בישראל, לצד העלאת המודעות הציבורית לפעילותיהן החשובות של עמותות וארגונים המהווים בתים אלטרנטיביים. במהלך התערוכה יוצעו התמונות למכירה והסכום יועבר כתרומה לעמותות.
בשנת 2008 עסקה תערוכת "רגעים של בית" בצילום עיתונאי של ענקי הצילום הישראלי דוד רובינגר ויורשו זיו קורן והעניקה הצצה אל מנהיגי המדינה מאז הקמתה בביתם. ב-2009 עסקה התערוכה בתפיסת המושג בית בקרב אנשי ציבור מתחומים שונים והפרשנות למושג בית של סטודנטים מבתי הספר מובילים לקולנוע בארץ, בתערוכת סרטונים אותה אצרו אלדד זיו והבמאי המוערך שלומי אלקבץ.