במהלך השנים, ראיונות עבודה השתנו באופן דרמטי, תוך שהם משקפים שינויים חברתיים, כלכליים וטכנולוגיים. מאינטראקציות רשמיות ועד למעורבות וירטואליות, התהליך הפך ליותר ויותר מורכב, סובייקטיבי וניואנסי. התפתחות זו הובילה לנוף ראיונות מודרני שמעריך אותנטיות, גיוון וחדשנות.
כיום בעידן הדיגיטלי בו הכול מונח על השולחן, או יותר נכון על המסך (כזה או אחר), אנשים מוצאים עבודה ביתר קלות, פשוט כי הם יכולים להפעיל קשרים אצל אינספור חברים מהרשת החברתית, להיכנס לקבוצות ייעודיות לחיפוש עבודה בפייסבוק, להיכנס למדורי דרושים, לדלות מהרשת פרטי קשר של חברות רצויות ולפנות אליהן באופן עצמאי, לתפעל פרופיל בלינקדאין וכדומה. עם זאת, גם קיימות חברות השמה, ועם כל הכבוד לשאר החלופות, אין לה באמת מתחרות ראויות, ועל כן נעצור להבהיר מדוע גם בעידן של היום חברות השמה רלוונטיות, ואף יותר מאי פעם.
בדור הקודם, היה מקובל להתחיל בעבודה מייד לאחר השחרור מן הצבא (או סיום הלימודים האקדמיים), ולהחליף מקום עבודה רק כאשר כלו כל הקיצים. בניגוד לדור "ההוא", היום ממוצע הזמן בין החלפות עבודה הוא שלוש שנים. ישראלים (ולא רק), מטפחים קריירה, מחליפים מקומות עבודה ומאתגרים את עצמם במשרות חדשות, דרישות חדשות, ויכולות חדשות. ביחד עם הניסיון הנרחב, השכר הולך ועולה. אז אם אתם בדיוק "בין עבודות", אם אתם מתלבטים בנוגע לעבודה הבאה שלכם - קבלו את חמשת הטיפים הכי חשובים לקראת ראיון העבודה הבא שלכם.
פנייה לשר התמ"ת: "הדק את הפיקוח והענישה כנגד מעסיקים המפלים לרעה אמהות טריות".