כלים

נתונים ומחקרים קליניים חדשים בנושא קנביס רפואי יוצגו על ידי מחלקת ההרדמה- היחידה לשיכוך כאב בהדסה

מחלקת ההרדמה- היחידה לשיכוך כאבים בבית החולים הדסה תציג מחקרים קליניים שבוצעו בהדסה ובדקו שימוש ויעילות של קנביס להקלת כאב ותלונות נוספות במסגרת ההצגה הקלינית ביום רביעי, 13 ביולי 2011, בשעה 13:00. כמו כן, יוצג מודל להבנת כאב כרוני והקשרו לטיפול בקנביס.

השימוש בקנביס המופק מצמח קנביס סטיבה לצרכי ריפוי והקלה מוכר אלפי שנים. למרות זאת רק בשנים האחרונות התגלתה המערכת הקנבינואידית. לקמפוס הרפואי בהדסה והפקולטה לרפואה יש זכות ראשונים בעניין.

הגילויים הראשונים של המערכת הקנבינואידית נמצאו במעבדתו של פרופ' משולם במכון ויצמן וכאן בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית לפני כ-50 שנה. המחקר המעבדתי שנמשך מאז, העמיק את הידע ודחף חוקרים לבדוק את היישום של הגילויים מהמעבדה לשימוש במגוון תחומים בבני אדם. בשנים האחרונות פורסמו שפע של עבודות הבודקות את היעילות של קנביס בשימוש רפואי.

כאב כרוני הינה מחלה נפוצה הפוגעת בכ-10-20% מהאוכלוסייה הבוגרת. למרות מגוון האפשרויות הטיפוליות הכוללות, טיפולים פרמקולוגיים, התערבויות פולשניות – הזרקות, השתלות וניתוחים, טיפולים התנהגותיים ורפואה משלימה, במקרים רבים לא ניתן להקל על הסבל באופן מספק.

בארץ בשנתיים האחרונות אושר השימוש בקנביס למטופלים הסובלים ממחלות שלא הוקלו באמצעים אחרים למספר אינדיקציות. למרות הזמן הקצר שחלף מאז שהוחל במתן הרשאה לשימוש בקנביס מספר הרישיונות הגיע ליותר מ-6000. מרבית הרישיונות ניתנו לאנשים הסובלים מכאב כרוני.

כל מי שחי במדינה בשנים האחרונות נחשף למהפכה. התקשורת מלאה בדיווחים המספקים מידע הנכון בחלקו. המטופלים והצוות הרפואי לעיתים, נותרים עם מידע חלקי ומבלבל.

בהצגה הקלינית יקח חלק פרופ' משולם שישחזר את המחקרים הראשונים שהובילו לתגלית המערכת הקנבינואידית, יוצגו מחקרים מהמעבדה המעידים על האפשרות של שימוש במערכת הקנבינואידית לצרכים רפואיים ולהקלת כאב בפרט.

כמו כן, דר' יהודה ברוך, האחראי על מתן האישורים למטופלים מטעם מדינת ישראל ועל הנפקת רישיון למגדלים ידווח על ההתוויות לצרכים רפואיים, על יישומם והצפי לשימוש בשנים הבאות בנוגע לשימוש בקנביס.

לבסוף ידווח על ממצאים מהספרות הדנים ביעילות ובבטיחות של קנביס ובבעיות הקשורות לשימוש בקנביס .