בכפרים הדרוזיים ברמת הגולן, גדלים כשלושת אלפים דונמים של עצי דובדבן, בזני בורלא, בינג, צ'יאנוק וסטלה. העצים גדלים באזורים קרים וגבוהים (מעל 500 מטר), כך שלפריחה וחניטה זקוק הדובדבן לכ- 1200 יחידות צינון במהלך העונה.
קטיף הפרי העדין יקר יותר, ביחס לקטיף פירות אחרים מכיוון שהוא נקטף ונארז באופן ידני. את פירותיו ניתן לשלב במאכלים שונים, משום הטעם הדומיננטי שלהם, מוסיפים אותם כרטבים לתבשילים שונים כולל במאכלים בשריים, בעוגות, בסלטי פירות או לחלופין ניתן להכין מהם מיצים, ליקרים וריבות. הדובדבן נפוץ בקישוט מאכלים הודות לצבעו האדום העז.
הסיור ייצא ממלון נרקיס מג'דל שאמס, ביום שבת, 5 ביוני 2010 בשעה 10:30. מדובר בסיור מודרך לכל המשפחה, אל מטעי הדובדבנים לקטיף עצמי וטעימות. הטיול ברכבים פרטיים, בהרשמה מראש. מחיר סיור + קטיף דובדבנים: 60 ₪ למשתתף, כולל טעימות. ללנים בבית המלון שני לילות - הסיור והקטיף ללא תשלום.