ד"ר אוסקר אמבון, מנהל המרכז הרפואי זיו אומר, כי לא ברור אם השלג יגיע להרי צפת, אך במרכז הרפואי זיו נערכים מיד עם ההתרעות. במקרה של שלג כבד ואפשרות של חסימת כבישי הגישה למרכז הרפואי, מגויסים רכבי שטח, בעלי יכולת עבירות בסופות ובשלגים שיועמדו לרשות המרכז הרפואי זיו, על ידי מתנדבים, בכדי לתת מענה לחולים עם בעיות דחופות (כמו חולי דיאליזה) שלא יוכלו להגיע למרכז הרפואי זיו באופן פרטי.
ד"ר אמבון מציין, כי רוח ההתנדבות בעניין זה יוצאת דופן וכי אנשים פרטיים מגיעים עם ירידת השלגים ומקבלים הנחיות להבאת החולים הנזקקים לטיפול דחוף.
עוד אומר ד"ר אמבון, כי במקרה של ירידת שלג מתקיים קשר רציף עם מרכז החירום של עריית צפת וכי מבחינת העירייה כביש הגישה למרכז הרפואי הינו בסדר עדיפות ראשון מבחינת פינוי השלג.
עוד מוסר ד"ר אמבון, כי תוגבר מלאי המזוט לחימום, מלאי החמצן ומלאי התרופות והמזון, במידה והגישה למרכז הרפואי לא תתאפשר.
ד"ר עמאר חוסיין, מנהל חדר המיון במרכז הרפואי זיו מוסר, כי חדר המיון במרכז הרפואי זיו נערך לקבלת חולים עם מכות קור והיפותרמיה ולצורך זה תוגבר מלאי עירויי הנוזלים החמים, מכשירי החימום החיצוניים ושמיכות החימום לגוף.
ד"ר עאמר אומר, כי חשוב להקפיד על מספר כללים למניעת פגיעות עקב מזג האוויר הקר. ירידת חום הגוף (היפותרמיה) היא תופעה שכיחה בחודשי החורף, בעיקר בקרב פעוטות, ילדים וקשישים הרגישים יותר לטמפרטורה נמוכה, לכן חשוב מאוד להקפיד ולשמור על טמפרטורה מתאימה בבית ועל לבוש מתאים בחוץ.
עוד אומר ד"ר עאמר, כי בשל תנאי הראות הלקויים והכביש החלק, ישנו סיכון גבוה בהרבה לאבד את השליטה על הרכב ולהיקלע לתאונת דרכים, לכן יש להקפיד על נהיגה בזהירות מרבית תוך הקפדה מלאה על כללי הנהיגה בחורף ומומלץ שלא לבצע נסיעות שאינן הכרחיות.
על מנת למנוע התכווצויות שרירים ופציעות סקי, ממליץ ד"ר עאמר לגולשים בחרמון לבצע תרגילי חימום ושחרור במהלך יום הגלישה, לדאוג שציוד הגלישה יהיה מתאים ותקין ולהסתפק בביצועים המתאימים לרמתם ויכולת הגלישה שלהם.
במידה ומתרחשת פציעה, יש לעצור את פעילות הסקי ולדאוג להיבדק מיד על ידי רופא, מאחר ופציעה בעייתית יכולה להפוך בקלות לפציעה חמורה אם לא אובחנה וטופלה בזמן. בכל מקרה רצוי לצאת בלבוש עבה וחם שיעזור לבלום את עוצמת הנפילה ולהגן על הגוף מהתקררות.