"רמת אביב של קרית גת" - תכנית חדשה של מינהל מקרקעי ישראל צפויה להגדיל את מספר תושבי קרית גת בחמישים אחוז. התכנית שזכתה לכינוי "קרית גת צפון" תרחיב לראשונה את התחום הבנוי של קרית גת צפונה אל עברו השני של נחל לכיש. במסגרת התכנית יבנו כ 7000 יח"ד סביב פארק עירוני חדש

הדמייה קרית גת צפון

מינהל מקרקעי ישראל מקדם תכנית חדשה, שזכתה לכינוי "קרית גת צפון", להרחבת קרית –גת מצפון לכביש 35 ונחל לכיש. התכנית, המיועדת לכ- 7,000 יחידות דיור עבור כ- 25,000 איש. שטח התכנית כ -3,000 דונם המוגדרים כיום כקרקע חקלאית, בין מסילת הרכבת ממזרח ודרך מס' 40 (באזור מחלף פלוגות) במערב.

במסגרת התכנית מתכנן מינהל מקרקעי ישראל את הקמתו של "פארק לכיש", שיוקם לאורך תוואי נחל לכיש לרווחת תושבי העיר והאזור. הפארק המתוכנן כולל שטחי פנאי ונופש, שטחי ומתקני ספורט ושטחי בילוי ושהייה יומיים. פיתוח הפארק ייעשה בשלבים מקבילים לפיתוח מתחמי המגורים.

התכנית המוצעת ל"קרית גת צפון" כוללת יצירת מגוון סוגי מגורים איכותיים: מגורים צמודי קרקע עירוניים ובניה גבוהה איכותית. המגורים מתוכננים באופן שנועד לאפשר לחלק גדול של יחידות הדיור תצפית נופית אל הפארק, שישמש כריאה עירונית ירוקה שאיזורי המגורים ימוקמו סביבה.

התוכנית כוללת הקמת שלושה מוקדי פעילות ראשיים ב"קרית גת צפון", בהם ימוקמו מבני חינוך, תרבות, חברה וספורט. הפרוייקט כולו מתוכנן לשדרה מרכזית רחבה, שמתוכננת כהמשך לרחוב הראשי של קרית גת, שתחבר את הפארק ואזורי המגורים. לאורכה של השדרה ירוכזו הפעילויות העירוניות כמו מסחר, תעסוקה, בילוי ושירותים עירוניים.

מערך "צירים ירוקים" שייפרשו במקביל לכבישים שיקשרו בין בין אזורי המגורים, הפונקציות הציבוריות והפארק נועדו לאפשר תנועה נוחה של הולכי רגל ורוכבי אופניים ב"צירים ללא כבישים", שתוכננו כדי להגדיל את הנגישות למעבר בין חלקי הפרוייקט השונים ללא רכב.

התכנית ממוקמת מצפון לדרך מס' 35, כביש ארצי שמחבר את חבל לכיש ממזרח לרשת הכבישים הארצית ולדרך מס' 40 במערב. במסגרת התוכנית מתוכננים שני גשרים שיחצו את כביש מס' 35 על מנת ליצור קשר יעיל בין העיר הותיקה והתוספת המתוכננת. התכנית אף כוללת מעברים תחתיים רחבים להולכי רגל, מהם ניתן יהיה להגיע לפארק.

התכנית הכוללת, שכבר אושרה להפקדה בתנאים, קובעת גם את התנאים להמשך עיבוד הקרקע החקלאית בשלבי הפיתוח השונים. התכנית המפורטת הראשונה שתוגש במסגרת הפרויקט אושרה אף היא להפקדה בתנאים. במינהל מקרקעי ישראל עובדים בימים אלו במרץ על תכנון תכניות מפורטות נוספות שיופקדו במקביל, בדרך להתחלת תהליך השיווק.

במינהל מקרקעי ישראל רואים בחיזוקה של קרית גת, הנמצאת במרכז הגיאוגרפי של מדינת ישראל, יעד חשוב בתוכנית הכוללת לחיזוק הפריפריה. התוכנית, המתוכננת בסטנדרט גבוה, נועדה למשוך לקרית גת אוכלוסיה חזקה מבחינה סוציו אקונומית, ולהגדיל את מספר התושבים בה מכ- 50,000 אלף כיום לכ- 75 אלף. התוכנית נערכה בדגש של הקפדה יצירה על תיכנון סביבתי וירוק, והתחשבה גם בקריאותיהם של ארגוני הסביבה להעדיף הרחבת יישובים קיימים על פני הקמת יישובים חדשים.