כלים

לקראת פורים, בו כל ההורים יהיו עסוקים בלרוץ אחרי הילדים, לצלם ולתעד אותם מחופשים למען הסבא והסבתא, אספנו טיפים בעזרת יעל אלעד, צלמת המתמחה בצילום תינוקות ניו בורן וילדים - מה לעשות על מנת להוציא צילומים מוצלחים של הילדים מחופשים

1.כדאי להתחיל את הצילומים עוד לפני שהילד מחופש – התחילו לצלם כבר כשהילדים מתלבשים ומתאפרים. מעבר לתמונות המעניינות שיצאו זה יאפשר לילדים להתרגל לנוכחות המצלמה ולהיות יותר טבעיים מולה בצילומים בהמשך.

2.מומלץ לעשות סט ראשון של צילומים מייד לאחר שהילדים גמרו להתארגן, רגע לפני שהם יוצאים מהבית לגן או לבית הספר. בצהריים, כשהם יחזרו התחפושת כבר לא תהיה במיטבה והאיפור כבר יהיה מרוח על כל הפנים.

3.בחרו את הנושא שאתם מעוניינים להדגיש. לכל תחפושת הייחוד שלה – הפריט שהכי מעניין ומיוחד בה – כובע מעניין, מסיכה מיוחדת וכו'. כדאי להדגיש פריטים אלו בצילום.

4.הבעות – רוב התחפושות לפורים חוזרות על עצמן בוריאציה כזו או אחרת. גן הילדים מלא פיות ונמרים, אבל הילד שלך שונה ומיוחד בזכות עצמו וזה מה שחשוב להעביר בצילום. לכן, בצילומים תנו ביטוי לילד. להבעות הפנים שלו. לייחוד שלו. אל תחפשו דווקא את החיוך. חיוך מאולץ מעולם לא הפך תמונה לטובה יותר. חפשו מרגשת או כזו שמדגישה את התחפושת (למשל בקשו מהילד לשאוג אם הוא מחופש לאריה).

5.עיניים – ילדים מדברים דרך העיניים. כשאתם מצלמים באופן פרונטלי, שימו לב שהפוקוס תמיד על העיניים (כדאי לנעול את הפוקוס על העיניים באמצעות חצי לחיצה ולאחר מכן לקמפז באופן הרצוי), אם התחפושת כוללת מסיכה נסו לתפוס את האישונים וההבעה דרך חורי המסיכה, זה יוסיף מיימד אנושי וייחודי לתמונה. וכמובן, אל תשכחו לצלם גם בלי המסכה על הפנים. אם התחפושת כוללת כובע וודאו שהוא בזוית שמאפשרת לאור להגיע לעיניים ואם לא השתמשו בפלאש בעוצמה נמוכה כדי שהעיניים לא יהיו חשוכות ו"כבויות".

6.היו זריזים – ילדים הם חסרי סבלנות מטבעם. צלמו בזריזות ואל תעייפו אותם ותגיעו לקצה גבול הסבלנות שלהם. נסו לצלם במצב "צילום ברצף" המאפשר לכם לקחת מספר תמונות במהירות רבה.

7. צילום קבוצתי – יש לכם מספר ילדים ואתם רוצים לצלם את כולם ביחד? תתחילו מילד אחד ולאט לאט תוסיפו את שאר הילדים. ברגע שהראשון עומד מול המצלמה וכבר מרגיש נח, זה זמן טוב לצרף עוד ילד ועוד אחד. נסו לבנות צורה של משולש. למשל שני ילדים על הרצפה מהווים את בסיס המשולש, אחד עומד ועוד אחד באמצע.

8. זוית צילום – ככלל אצבע מומלץ לצלם מגובה העיניים של הילד. אך כמו כל כלל תמיד יש יוצאים מן הכלל ותמונות נהדרות יכולות לצאת דווקא כשמצלמים מזויות שונות. אני ממליצה להתנסות בכמה שיותר זויות שונות. להתיישב על הברכיים ולצלם מגובה הילד, לעלות על שרפרף ולצלם מגבוה, להשכב עם הילד על השטיח ולצלם ממש מנמוך.

9.זום – כמו שכדאי להתנסות בזויות צילום שונות, מומלץ גם לצלם באורכי מוקד שונים. צלמו פעם ממש מקרוב ופעם מרחוק יותר. תתמקדו במה שהופך את התחפושת למיוחדת וצלמו חלקים ממנה בשילוב חלקי גוף של המצולם. למשל את היד אוחזת בשרביט הקסמים או קלוז-אפ על הפנים המאופרות.

תוצאות מעניינות יכולות להתקבל כאשר העדשה במצב wide והצילום נעשה מקרוב. בכל מקרה שימו לב לא לצלם מרחוק מדי. צילום מרחוק יקטין את הילד ויהפוך לפרט שולי בתמונה מלאת פריטים מיותרים. זכרו שמותר שחלקי גוף שונים ישארו מחוץ לפריים. לא חייבים להראות את הרגליים בשלמותן וניתן לצלם מהמותניים ומעלה או רק את הפנים.

10.רקע – לא מומלץ שהרקע יאפיל על התחפושת ולכן חשוב לחפש רקע מתון שלא יסיט את תשומת הלב מהילד המחופש. בנוסף, שימו לב אלו אלמנטים נכנסים לתוך הפריים. אם אתם מצלמים בגינה ליד הבית, אתם לא רוצים לעשות את זה בדיוק ליד פחי האשפה...

11.נסו להמנע מצילום בחוץ בצהרי היום. רצוי לעשות את הצילומים בבוקר או אחר הצהריים אז השמש בזוית נכונה יותר והאור רך ונעים.

12.והכי חשוב סבלנות סבלנות סבלנות! יש ילדים שמייד יקפצו מול המצלמה וישתעשעו אותה אחרים צריכים זמן להתחמם. תנו להם את הזמן הזה והיו סבלנים איתם.