הגורם הסביבתי נובע מאופי החיים המודרניים המלאים ב"סטרס" (לחץ) כאשר נשים רבות נמצאות בסביבת עבודה בה הן נאלצות להלחם על מקומן. הצורך להלחם בא על חשבון התשוקה המינית הנשית. מבחינה פיזיולוגית, בהסתכלות המסורתית של הרפואה הסינית, החזה הוא האיבר העיקרי שמסמן את הקוטביות הנשית, וכאשר הוא נחלש מבחינה אנרגטית, מעבר לפריג'ידיות, מצב זה עלול להביא לתופעות נוספות, כגון שינוי הקול של האישה לטון צרוד ואפילו לטון גברי.
לגבי ההיבט ההורמונלי, הוא תקף במיוחד לגבי נשים המשתמשות בגלולות ואמצעי מניעת הריון שונים. אמצעי המניעה משפיעים על המערכת ההורמונלית וגורמים לעיתים לחוסר איזון בין הפרוגסטרון והאסטרוגן, חוסר איזון זה יכול להוביל לתופעת הפריג'דיות. גם לידה, שהיא תהליך פיזיולוגי עמוק שהאישה עוברת, משבשת לעיתים את המנגנונים של ויסות הפרוגסטרון והאסטרוגן, דבר אשר גורם לרוב לחוסר בחשק המיני, עד להשבת האיזון ההורמונלי. ניתן לראות פעמים רבות נשים לאחר גיל המעבר, שעברו את המהפכה ההורמונלית, אשר התשוקה והתפקוד המיני שלהן חוזרים לתפקוד מלא ולעיתים אף בעודף תשוקה, כך שפעמים רבות אנחנו רואים נשים אלה הצובעות את שיערן לצבע אדמדם, אדום או ג'ינג'י שמסמל את האש, כי האישה בעצם חשה שהיא בוערת מבפנים.
הגורם השלישי לפריג'ידיות ואובדן החשק המיני הוא היבט הזוגיות. כאשר גבר הנמצא בזוגיות עם אישה, לא מזהה את הצורך ולא מגרה את האישה כאישה, היא מרגישה שלא מתייחסים אליה מספיק והיא סוגרת את עצמה מחוסר חשק לתת מעצמה לבן-זוגה, מצב שעלול להביא למצבים של חוסר הבנה בתוך הזוגיות ואף לגירושין. הפריג'דיות יכולה להתפתח גם במערכת יחסים מינית תקינה כאשר ישנה טראומה מהילדות שהאישה לא מתמודדת איתה, או יחס בעייתי מצד בן זוג קודם או נוכחי.
הנוטריפונקטורה, שיטה טיפולית חדשה שפיתחו מדענים ביו-מולקולרים מערביים שחקרו את עקרונות הרפואה הסינית המסורתית, מתייחסת לפריג'ידיות של האישה כאיבוד קוטביות אנרגטית. על מנת לחזק את הקוטביות הנשית, ולאזן את ההורמונים והמרידיאנים הקשורים בפריג'ידיות, מתבצע טיפול באמצעות שילוב מסויים של נוטרימנטים. הנוטרימנטים הם כדורי לעיסה המכילים מינרליים טבעיים הנושאים מידע תוך תאי, החודרים לגרעין התא הביולוגי ו"מלמדים" אותו כיצד לשפר את התיפקוד ולהחזיר לו את האיזון. את השילוב המסויים של נוטרימנטים, שיילקחו בלעיסה, צריך להתאים למטופלת מטפל מוסמך בנוטריפונקטורה, לאחר איבחון אישי. טיפול נכון יאפשר לאישה הסובלת מפריג'ידיות וחוסר בחשק המיני להשיב את תשוקתה המינית ולחזור לפעילות מינית תקינה, רצונית וטובה יותר, בתוך שלושה שבועות עד חודש וחצי, או ממצב מאוד כרוני תוך כשלושה חודשים.
היתרון של השיטה הוא שהיא איננה יוצרת תלות בטיפול, ופועלת באופן מהיר מאד בזכות המידע התוך תאי המועבר למטופלת.
הכותב הוא אריק שיש, ראש המרכז הישראלי לנוטריפונקטורה