תיאטרון-עדוּת "לספר כדי לחיות" - מפגש בין- דורי בין שורדי שואה ותלמידים בפרויקט חינוכי- טיפולי, מתקיים ביוזמת עירית ועזרא דגן ובשיתוף האגודה לפיתוח שירותים למען הזקן. הצגת הבכורה תתקיים ב-11.4 בשעה 17:00 במרכז המוסיקה ביפו

כלים

הפרוייקט מפגיש מבוגרים וצעירים, ניצולי-שואה המספרים לצעירים את סיפור הישרדותם ותקומתם. בתהליך מרתק אותו מפיקים עירית ועזרא כ-10 שנים (התהליך עצמו מבוצע בכל מקום כשנה וחצי), המלווה בדרך של טיפול ביצירה, הבעה אמנותית ודרמה-תרפיה, כתיבה ובימוי. הצגה המוצגת בפני תלמידי בתי"ס ברחבי הארץ. באשדוד, רמת גן, תל אביב, חיפה, ירושלים ועוד. ההצגה בסיומו של התהליך מעניקה לקהל הצעיר והמבוגר, חוויה מרגשת המאגדת ערכים חינוכיים ותרבותיים.

המפגש המשותף של קבוצת הנערים/ות והקשישים ניצולי שואה, יוצר מתחם משפחתי, אינטימי, נוח וחם, המאפשר עידוד, נתינה, חיזוק ותקווה, ויוצר אצל המבוגרים תחושת ביטחון, ואצל הצעירים הכרה כ"נושאי- לפיד" המגשימים משימה חשובה מאין כמוה לדורות.

בתהליך הממושך, הצעירים מלווים את הדור הראשון לשואה ושותפים לסיפור הישרדותם. באמצעות הקשבה והתנסויות דרמטיות, עירית ועזרא דגן מכשירים את המשתתפים להגיע לשלב של "הפקה"- אירוע היכול להעביר חוויה מרגשת, דרמתית אישית וקרובה.

המופע המסיים שנה של עבודה ייחודית זו, שואף למקצועיות, עד כמה שניתן, עם כל העזרים של טכניקת במה בתיאטרון מקצועי. מוסיקה, תאורה, מערכת-קול, הקרנת וידאו, פרטי-לבוש ואביזרים.

עירית ועזרא דגן, מורים למשחק ובמאי- תיאטרון, עירית היא מרפאה בהבעה ויצירה ובדרמה-תרפיה, עזרא שחקן התיאטרון הקאמרי של תל-אביב : מנחים את הקבוצה דרך סדנא-דינאמית, ברגישות- מיוחדת, אוהבת וזהירה.

הזמן הולך ואוזל, ניצולי השואה הולכים ומתמעטים, חלקם הגדול לא דיבר ולא חשף את סיפורו עד עצם היום הזה. זוהי הזדמנות אחרונה עבור ניצולים אלו לספר את סיפורם, להנציח ולשמר את זיכרון יקיריהם למען הדורות הבאים. באמצעות החוויה והטיפול שהם עוברים במשך שנה, מלווים בבני נוער סקרנים ורגישים העוברים יחד עם המבוגרים את המסע המשותף עד לסיומו של התהליך החינוכי- טיפולי, בו מועלה המופע המסכם, המביא אל הבמה את סיפורי הניצולים המוצגים על ידי בני הנוער .

עירית ועזרא דגן דור שני ושלישי לשואה: "אנו רואים בעשיית פרויקט זה בבחינת הגשמת ציונות ושליחות חשובה מאין כמוה: מה עוד שבמציאות בה אנו חיים היום, אנו פוגשים מכחישי שואה הפזורים בכל קצווי העולם, חשוב לקיים פרויקטים אלו למען אלו ששרדו, ולזכר הקורבנות. עלינו חובת ההוכחה ועלינו חובת ההנצחה". הפרויקט נעשה בליווי עקבי של הפסיכולוגית-הקלינית דר' צביה זליגמן.