כלים

בערב בריאות של המרכז הרפואי 'וולפסון' בנושא ניתוחי לב וריאה, שנערך בהיכל התרבות בבת-ים בהנחייתו של העיתונאי איתן דנציג,נרשמה נוכחות מרשימה

פאנל בריאות של וולפסון בנושא ניתוחי לב-ריאה

אל ההיכל נהרו תושבים בני הגיל השלישי על מנת להאזין לדבריהם של המומחים מ'וולפסון' בנושא, בהם ד"ר אלי האופטמן; סגן מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה,

; מנהל היחידה לניתוחי חזה, ד"ר דורון מנחמי; רופא בכיר במכון הלב של 'וולפסון' ועליזה כהן; אחות אחראית במחלקה.

ד'ר אלי האופטמן - סגן מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזהד"ר האופטמן, סגן מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה סיפר במסגרת הפאנל כי מדי שנה מתבצעים במרכז הרפואי וולפסון מעל 420 ניתוחי לב, מחציתם במבוגרים, ומחציתם בילדים – בהם ילדים ממדינות מתפתחות שונות בעולם. זאת ועוד, ד"ר האופטמן הדגיש כי משנה לשנה מספר בני ה-80 וה-85 שעוברים ניתוחי לב הולך ועולה. "למדנו לתפור פתרונות ייחודיים לכל מנותח, ולספק תוצאות טובות במיוחד, ללא קשר לגיל. עם זאת, חשוב לבדוק מראש את מערכת כלי הדם של המנותח, ולוודא שהיא תעמוד בניתוח".

ד"ר מנחמי, רופא בכיר במכון הלב של 'וולפסון' נשאל במהלך הפאנל כיצד מאופיין מצב רפואי של אי-ספיקת לב, והסביר לקהל הצופים את התופעה באמצעות אנאלוגיה מעולם המכונאות:  "טנק עם מנוע של פיאט – וודאי שלא יסחב. כך גם גוף של אדם שסובל מאי ספיקת לב". ד"ר מנחמי ציין כי הוא ממליץ לכל אדם בריא מעל גיל 50 לנטול אספירין כטיפול מניעתי, בהתייעצות עם רופא כמובן.

דר' פפיאשוילי מיכאל מנהל היחידה לניתוחי חזהד"ר פפיאשווילי, סגן מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה, בתורו, דיבר על ניתוחי חזה וראה, וציין בפני קהל הצופים כי מרבית מקרי סרטן-הריאה מתגלים במקרה, בעקבות צילום שגרתי. "חשוב להקשיב לגוף שלכם ולעקוב אחר שינויים", הוא המליץ, וציין כי ככל שמגלים מוקדם יותר את המחלה, גם רבים הסיכויים להתגבר עליה.