מחר, יום ב',1.1.10, יעתרו לבג"צ ארבעת ראשי המועצות האזוריות בעוטף עזה (שער הנגב, אשכול, חוף אשקלון ושדות נגב), ביחד עם נציגים מ 24 יישובים ויגישו עתירה למתן צו על תנאי, בין היתר נגד ממשלת ישראל, ראש הממשלה ושר הביטחון. את העתירה מגיש בשם התושבים עו"ד אדי ווסר.
על פי החלטת הממשלה (פברואר 2008), כל היישובים ב"עוטף עזה" הממוקמים במרחק של 4.5 ק"מ מהגבול עם רצועת עזה ימוגנו מפני ירי רקטות על ידי מערכת "כיפת ברזל" שפותחה במיוחד למטרה זו (עוטף עזה היא הגדרה חוקית לכלל הישובים עד 7 ק"מ מהגבול עם רצועת עזה).
באותה החלטת ממשלה נקבע כי על סמך היכולת המבצעית של המערכת, היישובים הקרובים יותר לרצועת עזה, קרי מתחת ל4.5 ק"מ, ימוגנו ע"י בניית חדרי בטחון מאחר ומערכת "כיפת ברזל" לא תיתן מענה בטווח זה של ירי רקטות.
מאז אותה החלטה הובהר לראשי הרשויות כי אין שום סיכוי שבשנים הקרובות תפרוש המדינה את סוללות "כיפת ברזל" להגנת כלל היישובים האמורים, החשופים מדי יום לירי. ביישובים אלה אין כיום אמצעי מיגון בבתי התושבים, בגני הילדים ובמוסדות הציבור.
בעתירה ידרשו התושבים וראשי המועצות לחייב את הממשלה לעמד בהחלטות המפורשות שקיבלה בעבר ולא להפקיר את התושבים. "אם לא מציבים את מערכת "כיפת ברזל", יש לבנות חדרי ביטחון."
בין העותרים לבג"צ נציגי יישובים שיאמרו לבית המשפט כי הם סבורים כי מערכת הביטחון "התלבשה" על סבלם של התושבים על מנת להשיג תקציבים לפיתוח וייצור מערכות ההגנה עבור יעדים אחרים. "מערכת הביטחון "עבדה" על הציבור ואסור שבג"צ יאפשר זאת."
העותרים יפרטו בפני בית המשפט מהו ה"שקט" היחסי באזור, הכולל ירי בלתי פוסק (רק השבוע נורו לאזור 11 פצצות מרגמה), אזעקות, ניסיונות חדירה מהגבול, ירי מנשק קל לעבר היישובים ומציאות של דריכות יומיומית, חשש ומתח בלי פוסק.