בהצהרות משותפות שנשאו לתקשורת בגינת בית הנשיא אמר הנשיא וולף כי הוא "מודה לך הנשיא על כך שתתלווה אליי ואל ביתי בביקורנו היום ביד ושם. זו תהיה ללא ספק נקודת השיא בביקורי. ביקשתי שביקורי הראשון מחוץ לאירופה יהיה בישראל על מנת לבטא את העובדה כי היחסים בין גרמניה לישראל קרובים מאוד לליבי. גרמניה רואה עצמה אחראית לזכות קיומה ולבטחונה של מדינת ישראל. עלינו להעביר את תחושת האחריות הזו מדור לדור וזו אחת הסיבות לכך שלביקורי בישראל צירפתי משלחת בני נוער. תחושת האחריות כלפי ישראל מהווה קו המנחה את המדיניות הגרמנית."
הנשיא וולף הוסיף כי הוא "מסכים עם הנשיא פרס כי בטחונה של ישראל בטווח הארוך יובטח באמצעות שלום צודק באיזור המבוסס על עקרון שתי המדינות לשני העמים ועל גבולות בטוחים ומוסכמים. אני יודע כי אתם עמלים להשגת השלום כבר שנים רבות וגרמניה תתמוך ככל שתוכל במאמציכם. אנו מייחלים לפתרון בנושא ההתנחלויות על מנת שחלון ההזדמנויות לשלום יישאר פתוח ואף יורחב. אדבר על נושא קידום השלום גם בפגישתי עם מחמוד עבאס." הנשיא הגרמני צפוי להיפגש עם יו"ר הרשות אבו מאזן בבית לחם עם סיום ביקורו.
הנשיא פרס אמר כי : "זהו ביקור מיוחד במינו. אנו אסירי תודה על כך שבחרת את ישראל כאחד מהיעדים הראשונים בהם אתה מבקר. זה מראה היכן נמצא ליבך. יחסינו עם גרמניה הם בעלי חשיבות ניכרת. הן ההנהגה הגרמנית והן מרבית העם הגרמני זוכרים את העבר ומרגישים כי בין המדינות חייב להיות קשר מיוחד. אנו מרגישים כי בכל התחומים ובתוכם מדע, דיפלומטיה והכלכלה היחסים צריכים להיות נרחבים. בנוסף, יש לנו אחריות משותפת לחנך את ילדינו לזכור את העבר ולהיות במקביל אחראיים לעתיד."
בהקשר המדיני האיזורי הוסיף הנשיא פרס כי "ישראל הגיעה להישגים משמעותיים בתחומים מסויימים, אך הדבר החסר לנו כעת הוא השלום. כרתנו הסכם שלום עם מצרים וירדן וכעת אנו מנסים לעשות כן עם הפלשתינאים. לשלום עם הפלשתינאים עשויה להיות השפעה אוטומטית חיובית על כלל האיזור. השלום יסייע לקבוצות מתונות (מקרב הערבים) המתנגדות לטרור ולאימפריאליזם האיראני לפעול יחד ויאפשר גם קיום חיים טובים יותר ובטוחים יותר. זה לא פשוט לעשות שלום, ולכן זוהי העת הנכונה לשלום, גם מאחר שהקונפליקט המסורתי שהתקיים בינינו לבין הפלשתינאים הוא הפחות מרכזי ועומד בצילו של הניסיון האיראני המרכזי להשתלט על המזרח התיכון."
מאוחר יותר היום ילווה הנשיא פרס את הנשיא וולף בביקורו הרשמי ב"יד ושם". שני הנשיאים יקיימו טקס באוהל "יזכור" ויניחו זרים לזכר הנספים בשואה. לבסוף יערוך נשיא המדינה ארוחת צהריים ממלכתית לנשיא גרמניה, בהשתתפות אישים מישראל ומגרמניה הפועלים במשותף בתחומים המדיניים והכלכליים כמו גם בתחומי התרבות והטכנולוגיה.
ביקור זה מתקיים במסגרת ביקורי היכרות שעורך וולף במדינות להן יחסים מיוחדים עם גרמניה . זהו ביקורו הראשון בישראל של וולף כנשיא, מספר חודשים לאחר כניסתו לתפקיד, והביקור הראשון אותו הוא מקיים מחוץ לאיחוד האירופי. חשיבות הביקור בהידוק היחסים הבילטראליים המיוחדים. וולף מייצג את הדור הצעיר בגרמניה והוא בעצם הנשיא הראשון שנולד אחרי מלחה"ע השנייה. הביקור מסמל את המשך הדיאלוג המיוחד בין המדינות.
לנשיא הצטרפה בתו בת ה-17, ראשי משרד הנשיאות ונציגי משה"ח, מספר חברי בונדסטאג, ראשי הקהילה היהודית, משלחת של 10 אנשי עסקים, 20 עיתונאים וקבוצת בני נוער. יצויין כי גרמניה היא שותפת הסחר מספר 1 של ישראל באירופה. הסחר ההדדי עומד על כשישה מיליארד דולר (2 מיליארד יצוא וכ-4 מיליארד יבוא). הנשיא וולף הגיע עם משלחת כלכלית מרשימה שתיפגש עם ראשי המשק בישראל והוא גם מייחד זמן בביקור לדיון בהיבטים כלכליים.