DSCF0873 "המפגש שלי היום איתכם הוא בפרוש נס. זה שאתם ניצולי השואה יושבים יחד בירושלים, איתי, נשיא גרמניה ועם חברי פרלמנט גרמני זה לא נס מהשמים. זה נס שבני אדם הובילו אותו. זה נס שאתם מוכנים לקבל את היד שמושטת לעברכם." כך פתח נשיאה החדש של גרמניה, כריסטיאן וולף, את המפגש האינטימי שערך עם נציגות של מרכז הארגונים של ניצולי השואה בראשות היו"ר, נח פלוג הערב בירושלים

כלים

משלחת מרכז הארגונים של ניצולי השואה כללה את נח פלוג יו"ר, משה זנבר, נשיא, אלכס אורלי, סגן יו"ר, אורי חנוך והרב שמואל הלפרט, ואת יו"ר יד ושם, אבנר שלו.

"אמנם אני נשיא גרמניה הראשון שנולד אחרי השואה, אבל אני רואה חובה ואחריות לפעול למען זיכרון השואה ולסייע לניצולי השואה לסיים את חייהם בכבוד ורווחה." אמר הנשיא וולף שנדרש לסייע לקרן למען ניצולי השואה הסיעודיים. "גרמניה מחוייבת לדאוג לביטחונה של מדינת ישראל."

הוא סיפר למשלחת ניצולי השואה כי ביקר באוהל גלעד שליט ונפגשנו עם הוריו של החייל החטוף. "אנו נדבר עם הצלב האדום ונדאג להעביר את המסר של הוריו של גלעד. גרמניה תעשה הכל כדי להחזיר אותו למשפחתו מוקדם ככל האפשר".

הנשיא הגרמני הטרי אמר כי הפגישה עם משלחת של ניצולי השואה מאושוויץ לפני מספר שבועות הותירה עליו רושם עמוק, במיוחד עם נשיא הארגון נח פלוג. "בעקבות הפגישה המרגשת, איתך, נח פלוג בברלין קראתי ספרים אודותיך. אני מלא הערכה אליך כאדם וכמי שהקדיש את חייו הבוגרים למען חבריך ניצולי השואה. עשית למענם דברים נפלאים למען רווחתם ולמען להנצחת השואה ומורשתה. אני וחברי בגרמניה מלאי הערכה לפועלך ולמפעל חייך".

הנשיא הזמין את פלוג לברלין על מנת להצטרף אליו לטקס הזיכרון באושוויץ לציון יום השואה הבינלאומי..

משה זנבר, נשיא כבוד של מרכז הארגונים ונגיד בנק ישראל לשעבר העלה בדברו נושאים כספיים שדרושים על מנת שניצולי שואה סיעודיים יוכלו לסיים את חייהם בכבוד: "ייסדנו את קרן הרווחה לפני 15 שנים על מנת לספק עזרה סיעודית לניצולי השואה". אמר והוסיף: "אנו מלאי דאגה מכך שהכספים לקרן שמועברים מועידת התביעות יאזלו בעוד כ-3 עד 4 שנים. ניצולי שואה סיעודיים זקוקים לעזרה וראוי שממשלת גרמניה תערוב לכל צורכיהם אנו מבקשים ממך לפעול בקרב ממשלת גרמניה שתמשיך את תכנית סיוע לניצולי שואה הסיעודיים על מנת שיוכלו לסיים את חייהם בכבוד. זו חובה מוסרית".

הנשיא אמר כי הוא וחברי הפרלמנט יעבירו את המסר למקבלי ההחלטות בגרמניה, על מנת שיסייעו לפתור מצוקה זו בטרם עת.

"יש באירופה כעשרת אלפים בתי קברות יהודיים ואלפי קברי אחים. חלקם הגדול מוזנח וללא גדר". אמר הרב שמואל הלפרט, ניצול שואה וחבר כנסת לשעבר לנשיא הגרמני. "לצערנו, ישנם אף ניסיונות להשתלט על חלק ממקומות אלה. העובדה שאין גדרות גם בבתי קברות אלה וגם בקברי האחים פוגעת בזכרם של המתים. אנו ביהדות נותנים יחס של כבוד למת בהתאם להלכה. אנחנו מבקשים שמתנו לא יהיו ללעג ולקלס ומבקשים שתסייע לנו בנושא זה. לנו ניצולי השואה חשוב שכבודם של מתנו ישמר."

הנשיא ביקש לצייד אותו ברשימה של כל בתי הקברות וקברי האחים על מנת שיפנה באופן אישי לכל ראשי הערים באירופה כדי שיפעלו שתחזק אותם כראוי. הנשיא הבטיח לעסוק בנושא על מנת למצוא פיתרון מכובד לנושא. "זה לא כסף למותרות ואני אעלה זאת בפורומים שונים בגרמניה."

אבנר שלו, יו"ר יד ושם ביקש מהנשיא לסייע בפרוייקטים אסטרטגים שיבטיחו את שימור זיכרון השואה ומורשתה ובפרוייקטים העוסקים בחינוך. "התרשמתי עמוקות מהפעילות במוזיאון יד ושם. ביקור במקום מראה כמה עבודה חשובה ויסודית אתם משקיעים במוזיאון. זו פעילות למען הדורות הבאים. גם מר פלוג פנה אלי במכתב וביקש שנסייע בפרוייקט השתלמות מורים באירופה בנושא הנצחת השואה ואנו בהחלט נרתם לסייע."

ניצולי השואה קראו לנשיא להמשיך במדיניות של חוסר סבלנות כלפי הימין הקיצוני בארצו ובפעולות נגד תופעת הניאו נאצים ומכחישי השואה באירופה.

אורי חנוך יוצא דכאו הזמין את הנשיא לבקר במוזיאון בדכאו וזה הבטיח לעשות זאת בראשית 2012. משם יצא הנשיא לפגוש צעירים מגרמניה ומישראל ביחד עם ניצולי השואה ואמר להם: "אני מאד גאה שאתם לוקחים אחריות כדי לקדם ולהעצים את הקשרים בין העמים ובין המדינות".