ההגירה השלילית מירושלים מוסיפה להציב אותה בראש רשימת הערים ה"ננטשות" בישראל, אבל ניתוח מעמיק של שוק הנדל"ן בעיר מגלה כי חרף העובדה שהעיר הייתה ועודנה העיר המבוקשת ביותר בישראל (אפילו יותר מתל אביב), וכי מדי שנה מגיעים אליה צעירים רבים לצורכי לימודים – ירושלים הופכת יקרה יותר ומבוגרת יותר. כך עולה מסקירת הנדל"ן של מומחי "רשף נכסים" בבעלות עליזה כהן

שוק הנדל"ן הירושלמי מתאפיין בשנים האחרונות בעליית מחירים (עליזה כהן: "העיר נחשבת היום אחת היקרות בעולם"), בעליית ביקושים לצד גידול טבעי באוכלוסייה ובביקוש נוסף מצד תושבי חוץ (עליזה כהן: "יהודים מצרפת, ארצות הברית ודרום אמריקה מביעים עניין גדול מאוד ברכישת בתים בירושלים, בכל רחבי העיר, ומשאירים דירות רבות ריקות במשך רוב ימות השנה").

מנגד, העיר מאופיינת בהתחלות בנייה מעטות וכמובן במגמה שנמשכת מזה שנים - התחרדותה של העיר, שהובילה לעזיבה של תושבים ותיקים רבים (כהן: "הם מעדיפים את רעננה השקטה או את תל אביב").

כהן: "הקהל שנפגע מהמצב יותר מכל הם הצעירים, שלא יכולים בשום אופן להרשות לעצמם לרכוש דירה וגם מחירי השכירות לא זולים כלל, כך שמרביתם מעדיפים להתרכז בפריפריות הקרובות".

מגמה חדשה מהשנה האחרונה היא מכירת דירות בקרב משקיעים זרים שקנו לפני שנתיים ומעלה. אבי בן-ישי- זכיין רשף נכסים ירושלים: "מדובר במי שמבקשים לממש את השקעתם ולמכור ברווח של 30-40 אחוזים. בחלק מהמקרים יעדיפו המשקיעים לרכוש דירות גדולות יותר לאור הרווח הניכר. סיבה נוספת לבהלת המכירות היא חקיקה צפויה בסוגיית דירות הרפאים אשר תגביל אותם".