sufganiyotבמסגרת ספיישל מתכוני חנוכה: מתכון לסופגניות בברנדי וגרידת תפוז, של שף סיון צפריר - שף קונדיטור במסעדת מצפה הימים

כלים

מצרכים

1 ק"ג קמח

80 גר' שמרים לחים (קובייה וחצי)

1 כפית שטוחה מלח

3/4 כוס סוכר

150 גר' חמאה

2 ביצים

4 חלמונים

1/4 כוס ברנדי

גרידה מתפוז שלם

כ- 1/2 כוס חלב (לפי ספיגה)

אופן ההכנה
  1. לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק (לשמור שלא יהיה מגע ישיר בין שמרים ומלח או שומן).
  2. נותנים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 50 גר' (בגודל כדור פינג-פונג).
  3. משמנים תבנית עם נייר אפייה, מקמחים מעט, מניחים את הכדורים על התבנית במרווחים גדולים, מורחים כל כדור בחמאה מומסת, מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  4. מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות, מטגנים בערך 3 דק' מכל צד עד שהן משחימות.
  5. מקררים מספר דקות וממלאים במילוי הרצוי.