hadmayajeruבתחרות אדריכלים שהוכרזה על ידי החשב הכללי נבחר משרד האדריכלים "קימל אשכולות" בשיתוף עם האדריכל ההולנדי הנס דוידסון, להכנת תב"ע עדכנית לקריית הממשלה – קריית בן גוריון בירושלים. בתחרות שנמשכה כ -10 חודשים השתתפו תשעה מהמשרדים המובילים בארץ, שנבחרו על ידי צוות מקצועי מתוך 23 משרדים שהגישו מועמדותם

המתמודדים הגישו הצעות תכנוניות לעיצוב קריית הממשלה, אשר נבחנו באופן אנונימי על ידי צוות שופטים מקצועי שכלל בין היתר את נציגי רשויות התכנון. לשלב הסופי המליץ הצוות על 4 משרדים, כאשר ועדת המכרזים שבחשב הכללי החליטה לבחור בהצעה.

מטרת התכנית הינה ליצור תכנון ארוך טווח לריכוז משרדי הממשלה העיקריים בקריה. ריכוז המשרדים יכלול הן את המשרדים שיועתקו מתל אביב לבירה, בהתאם להחלטת הממשלה, והן את המשרדים המפוזרים ברחבי העיר ירושלים, בעיקר באזורי תעשיה, מסחר ומלאכה (כמו גבעת שאול), ייתן מענה למצוקת הדיור ולמחסור בשטחים זמינים למשרדי ממשלה בירושלים.

יחד עם ההיערכות להקמת קריה מחוזית בירושלים המספקת שירותים לקהל הרחב, אשר ימוקמו בקרבת מקום, מסייעת התכנית ליישום החלטת הממשלה להעביר יחידות ממשלתיות מרחבי הארץ לירושלים ותומכת בתכנית עיריית ירושלים לחיזוק מרכז העיר והכניסה לעיר.

התכנית היוצאת לדרך, תשים דגש על עיצוב המתחם בהתאמה לתפקוד הנדרש של משרדי ממשלה ומאפייניהם, תוך מתן ביטוי לערכי הדמוקרטיה וייצוג של ערכים לאומיים ואיזון בין רשויות השלטון.

מתחם משרדי הממשלה החדש ייבנה באזור שהינו בעל נגישות נוחה לאוכלוסיות השונות ולמשתמשים בתחבורה ציבורית - בסמוך לתחנה המרכזית, לתחנת הרכבת המתוכננת ולרכבת הקלה. כמו כן, תתאפשר נגישות נוחה גם למגיעים ברכב בדרך "בגין" וכביש 1 ועל צירי תנועה ראשיים בירושלים.

התכנית מתייחסת לשטח של כ- 450,000 מ"ר ותעדכן את התכנית הקיימת – תב"ע 4300 על פי הצרכים העדכניים ובהתאם לתמורות התכנוניות שחלו, מאז הוכנה לפני כ-20 שנה ובהם ניצול אפשרות בניה לגובה והגדלת נפח הבניה. התכנון יהיה על פי עקרונות פיתוח בר קיימא ובניה ירוקה.

התכנון יעשה בראיה כוללת של המרחב בו נמצאת קריית הממשלה, קריית הלאום בה שוכנים מטות רשויות השלטון – הכנסת, בית המשפט העליון, הממשלה ומבקר המדינה. כמו כן, יושם דגש על פיתוח "שדרות רופין" המקשרות את קריית הממשלה עם קריית המוזיאונים, במטרה למשוך קהל מבקרים למתחם ולחבר את הקריה לקונטקסט האורבני. זאת על ידי השלמת הפעילות המסחרית והחייאת האזור גם לאחר שעות העבודה של משרדי הממשלה.

התכנית תשלב מוסדות ממלכתיים במתחם, כגון הספרייה הלאומית העתידה לעבור מקמפוס האוניברסיטה בגבעת רם למשכן חדש ומודרני שיעניק קורת גג ראויה למורשת התרבותית האצורה בספריה. בכך יוגשם החזון שייעד את גבעת רם, עוד בתקופת קום המדינה, למרכז שלטוני, תרבותי וחינוכי של מדינת ישראל.