במוזיאון ארצות המקרא ירושלים, מצוי אחד האוספים המרשימים ביותר של ממצאים ממצרים העתיקה, המדהימים ביופיים וצבעוניותם, ומסקרנים בפרטיהם.
כאשר אנו קוראים את ההגדה של פסח, ומספרים לילדינו על העבודה הקשה שעבדו אבותינו במצרים, על עשר המכות, על יציאת מצרים וקריעת ים סוף, אנו תוהים לא פעם, איך נראו החיים במצרים העתיקה? במה האמינו המצרים הקדמונים? מה הם לבשו? מה עשו שם אבותינו? כיצד והאם הם הושפעו מהתרבות המצרית?
אוסף המוצגים ממצרים העתיקה בתערוכת הקבע של מוזיאון ארצות המקרא ירושלים נותן לנו את התשובות לכל השאלות האלה ועוד.
במוזיאון תוכלו לנסות לפענח את כתב ההירוגליפים המצרי, הוא "כתב החרטומים". באמצעות ארונות קבורה צבעוניים, תבליטים וכדים מיוחדים נחשפת אמונתם המפורסמת של המצרים בחיי הנצח ושיטות החניטה המצרית. על מסעם של בני ישראל במדבר אפשר ללמוד ממפה המתארת מסלולים אפשריים לדרך שעשו. ניתן להתרשם מאופנתן של נשות התקופה דרך ציורי קיר מרהיבים ואף לראות את הפרמידות המפורסמות בדגם תלת מימדי של עיר המתים בגיזה שנבנה במיוחד עבור המוזיאון.
בין שלל המוצגים המרהיבים, ניצב פסל גדול מימדים של פרעה רעמסס השני, המזוהה על דעת חוקרים רבים עם פרעה של יציאת מצרים. זהו פסל מלכות מן הסוג שהיה מוצב בחזיתות של מקדשים, ארמונות ומבנים מלכותיים שבנה המלך המצרי. מטרת פסלים אלו הייתה להדגיש את כוחו ומעמדו של המלך השליט ולפאר את שמו. את סופו המר של פרעה, על-פי ספר שמות ובהגדה, הרי אנחנו מכירים – "סוס ורוכבו רמה בים".
סיורים מודרכים חינם למבוגרים יתקיימו מדי יום
עברית- 11:00, 12:00 אנגלית 10:30, סיורים נוספים ביום ד' – עברית 17:30, אנגלית 18:00.
הפנינג פסח לכל המשפחה - ארבעה מי יודע?
סיורים לילדים עם שחקנים מחופשים וסדנאות יצירה ממצרים העתיקה
ימים ד'- ו', 31 במרץ – 2 באפריל, 10:30 – 14:30 (ביום ו' עד 13:00)