מאז ומתמיד ישראלים אוהבים לטייל בסיני, אך רובנו אף לא חושבים על נסיעה דרומה משם, לקהיר. למרות שכל המקומות האלה אשר בסיני הם נהדרים וטובים לעין ומתוקים לנפש, הם רחוקים מלהוות חוויה מצרית שלמה. קהיר הצבעונית פותחת לנועזים שבינינו שער לחיים ולהיסטוריה המצריים המקוריים ועתיקי היומין. קצת אחרי ציון יציאת מצרים, הגיע הזמן למציאת מצרים, כותב ל- thepulse תיירות חוסיין בקר, סטודנט מצרי הלומד עברית באוניברסיטת קהיר

כלים
העיר קהיר, אינה רק הבירה של מצרים אלא גם הבירה של ההיסטוריה, התרבות והאמנות של כל העולם הערבי ואחד מהערים הכי "חמות" במזרח התיכון. השהות בקהיר איננה כל כך יקרה. לחפצים בחיי מותרות ותפנוקים, בתי מלון חמשה כוכבים נמצאים בכל רחבי קהיר, לצד מלונות זולים, נהדרים ופשוטים במרכז העיר (וויסט אלבלאד) שחדר אחד בהם יכול לעלות כ150ש"ח (200 לירות מצריות) בלילה.

התחבורה בין האתרים השונים איננה בעייתית בדרך כלל.מומלץ לוודא תמיד שאתה בוחר במונית לבנה, לא צהובה ולא שחורה-לבנה. רק במוניות לבנות יש מונים שיחסכו מכם את המשא ומתן על מחיר הנסיעה.

המשא ומתן הוא אבן פינה של חיי התייר בקהיר. גם אם קנייה מסוחר רחוב או חנות קטנטנה אמורה להתלוות במו"מ שיפחית בד"כ אחוזים ניכרים ממחיר הרכישה, אך רצוי לשים לב לכך שיש דברים שמחירם קבוע בכל מקום, כמו הסחורות המסומנות - בעיקר בקבוקי שתייה קלה ומים.

לדוברי הערבית בינינו, כדאי לשים לב לכך שהמצרית רחוקה מהערבית הפלסטינית - ישראלית, וביטויים כמו דיר באלק או סחטין, אינם מוכרים להם. מניסיוני אין צורך לפחד לגלות שאתה ישראלי. אם מישהו ישאל אותך מאיפה אתה (והרבה יעשו זאת, המצריים עם מאוד חם ואוהב תיירים) אתה יכול לחייך ולהגיד "אנא מן אלקודס" ("אני מירושלים"). המצריים מאוד אוהבים תיירים ותמיד אוהבים לדבר איתם ולארח אותם. מדי פעם ילדים קטנים מקומיים עם חיוכים רחבים ינסו להגיד לך באנגלית "הלו וברוך הבא למצרים". חיוך חוזר בתוספת המילה "שוקרן" יעשה להם את היום.

המצרים מאוד מכבדים את האוכל. המזון העיקרי כמובן מתבסס על פול, פלאפל, שוארמה, קבב וקופטה, מלוח'יה והכל חלאל, לפי דיני הכשרות האיסלאמיים. לא תמצא בשר כשר במצרים, אבל גם שומרי הכשרות לא ייותרו ללא אוכל, המטבח הצימחוני במצרים עשיר ו"בטוח". האוכל הכי מצרי נקרא קושארי, תבשיל מאוד טעים וזול ונטול בשר בכלל, אותו תוכלו למצוא במסעדות קושארי בכל רחבי קהיר. מומלץ לנסות מיץ קני סוכר מחנויות השתייה הנמצאות בכל מקום בעיר, העולה כלירה מצרית אחת לכוס.

אתרים ארכיאולוגים לא חסרים בקהיר, גם לא אתרי מוזיקה ותרבות. המקום שכל הישראלים המבקרים בקהיר מתחילים בו הוא בית הכנסת הנהדר "שער השמיים", במרכז העיר ברחוב טלעת חרבּ, מבנה סלע אדיר שישב במקומו מאז תחילתה של המאה העשרים להעיד על ההיסטוריה של הקהילה היהודית שהייתה פעם הכי חזקה ועשירה בכל העולם הערבי. הקהילה היהודית המצרית מונה היום רק כ50 נפש, ומונהגת ע"י גברת קרמן הנכבדה.

התפילה ליהודים מותרת בשער השמיים, אך בדרך כלל קשה להשלים בו מנין, למרות ששגרירות ישראל משתמשת בו. את חובה נוסף הוא בית כנסת הרמב"ם שנמצא בסימטת היהודים (חארת אליהוד) בשכונת מוסקי, שמשרד התרבות המצרי חידש אותו לא מזמן.

מומלץ לא לוותר על טיול ברחובות מרכז העיר היפים והעתיקים, שם תמצאו חנויות גדולות ונכבדות וגם סוחרים קטנים, למבקשים תמונת זיכרון יפה מומלץ להצטלם לצד הבניין הכי ידוע כיום בקהיר שהוא "בניין יעקוביאן", ששימש כרקע לרומן נהדר שתורגם לעשרות שפות.

לאוהבי הספרים מומלץ לבקר בדאאר אל שורוק הנמצאת בכיכר טלעת חרב. ביקור חובה נוסף הוא במסעדת אבו טארק, מסעדת הקושארי הכי ידועה בכל מצרים. בכל רחבי מרכז העיר תמצאו בתי קולנוע, מסעדות, בתי קפה, תיאטראות וכו'. לאחר כך אתה יכול גם לטייל בשכונת זמאלק, שהיא שכונה יפה ועשירה ורוב שכניה מארצות זרות.

לאוהבי מוזיקה, אתרי חובה, הראשון בשל מוזיקה מצרית וסודנית פולקלורית, נקרא "מאכּאן" ונמצא במרכז העיר לצד תחנת סאעד זר'לול, הוא מקום של מוזיקה מזרחית מדהימה, ההצגות בו מתחילים יומית משעה 8:30 בערב והכרטיס עולה כ17ש"ח (20 לירות מצריות). המקום השני הוא סאקית אלסאוי בשכונת זמאלק המגיש תוכניות יומיות לכל מיני מוזיקה מזרחית או מערבית.

אתרי חובה נוספים באיזור קהיר, הם, כמובן, פירמידות אלגיזה, סמל מצרים, עליו מיותר להרחיב את הדיבור, והמוזיאון המצרי, המציג את המומיות של פרעוני מצרים.

פרמידת המדרגות בסקארה היא אתר תיירות פחות ידוע, פרמידה ששונה לגמרי מפרמידות הגיזה, שנבנתה על סגנון שש מדרגות.

קהיר העתיקה (מומלץ בחום) הוא אחד מהאתרים הכי חשובים במצרים בכלל. יש בקהיר העתיקה חותם ירושלמי ברור,מלבד בית הכנסת העתיק והקטן בן עזרא, שלפי האגדות נמצא במקום בו בת פרעה משתה את משה מן על גדות הנילוס. הכנסיה התלויה, שם לפי המסורת הנוצרית התחבאו ישו ואמו מהרומאים כשהיו במצרים והמסגד הראשון שנבנה באפריקה, מסגד עמרו אבן אלעאס, משלימות ייצוג לשלוש הדתות באתר.

מגדלור קהיר הוא המבנה הכי גבוה במצרים שכל כך ידוע מתמונות קהיר.גם ח'אן אלח'אלילי ושכונת אלחוסיין הם אתרים מומלצים בחום, המהווים שוק מקומי נהדר ומדהים, של כל ריחות מצרים ומקום מועדף לרכישות מתנות נפלאות לחברים ולקרובים. שם גם נמצא מסגד אל חוסיין הכל כך ידוע, מסגדו של נכד הנביא מוחמד, ורחוב אלמועז לדין אללה אלפאטמי (מומלץ בחום) אתר של אווירה איסלאמית מדהימה.

פארק אלאזהאר הוא פארק רחב ויפה על תחומה של קהיר העתיקה, הוא נמצא על גבעה שמספקת נוף מדהים של בתי ומסגדי קהיר ואפילו נוף נהדר של ארמון סלאחו אדין, ארמונו של המלך סלאחו אדין, (סלאח א דין) אשר ניצח את הצלבנים וגירש אותם מירושלים, ארמון ענקי שנמצא על גבעה גבוהה ומכיל את מסגד מחמד על הגדול שהוא יצירת מופת אמיתית. יש גם במקום אוסף של מוזיאונים יפים של המשטרה המצרית והצבא המצרי.

הכפר הפרעוני נמצא על אי קטן בנילוס בגיזה, שהוקם כדי לחקות את החיים במצרים הפרעונית בכל תחומי החיים. שחקנים לבושים כמו פרעונים ממחישים שם מהם חיים פרעוניים של יום יום.

קניון סיטי סטארז הוא הקניון הכי גדול בכל רחבי מצרים, בו קובץ של כל החנויות ובתי הקפה הידועים במצרים וגם אוסף של בתי קולנוע.