כלים

שר החינוך, גדעון סער ויו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, העניקו הערב (א') בטקס ממלכתי במשכן הכנסת את פרסי וולף לשנת 2012 לשישה מדענים מובילים מישראל ומארה"ב. ארבעת הפרסים בסך 100 אלף דולרים כל אחד יתחלקו השנה בין 6 זוכים בארבעה תחומים- פיסיקה, רפואה, כימיה ומתמטיקה  על תרומתם לקידום המדע למען האנושות

שר החינוך ויו"ר קרן וולף, גדעון סער, אמר בטקס: "פרס וולף הוענק עד היום לנודעים מבין אנשי המדע והרוח, אשר עיצבו את המדע והתרבות המודרנית" עוד אמר "הענקת הפרס מהווה ביטוי לכבוד שאנו רוחשים כלפי אלה אשר בחרו להקדיש את חייהם לטובת קידום המדע והאומנות".

השר סער פנה אל הזוכים ואמר: "נבחרתם בזכות הישגיכם בתחומי הפיסיקה, מתמטיקה, כימיה ורפואה. הישגים אלה הם תולדת תחושת השליחות, של אהבת התחום, של סקרנות מתמדת ובעיקר של חתירה בלתי מתפשרת למצוינות".

עוד אמר שר החינוך, גדעון סער: "למדינת ישראל אין את הפריבילגיה לא להשקיע בחינוך, במערכת ההשכלה הגבוהה, במדע ובמחקר מתקדם. הדבר חיוני להבטחת עתיד ישראל, כמו גם להגשת ייעודה. עתיד ישראל תלוי ביכולתנו לשמור על היתרון האיכותי שלנו. את היתרון הזה נוכל לשמור רק אם נדע לעודד ולטפח מצוינות ומצוינים בכל שלבי החינוך ונשים את הדגש ההכרחי על מחקר מתקדם".

זוכי פרס וולף לשנת 2012 ונימוקי השופטים:

פיסיקה

פרופ' יעקב בקנשטיין, מכון רקח לפיסיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים - "בזכות עבודתו על גופים אסטרונומיים מסיביים מאד, הקרויים "חורים שחורים". הוא הראה כי יש לגופים אלה תכונה סטטיסטית-תרמודינמית, הקרויה אנטרופיה. זאת, למרות שהדינאמיקה הפנימית של גופים אלה איננה ידועה. עבודה זו פתחה שדה מחקר של דינאמיקה של חורים שחורים, מחקר שהיה לאבן פינה בתחומי הפיסיקה העיונית של כבידה קוונטית ומיתרים".

מתמטיקה

פרופ' מייקל אַשבאכר (Michael Aschbacher), המכון הטכנולוגי של קליפורניה, פסדנה, קליפורניה, ארה"ב – "העמיק מאוד את הבנתנו של חבורות סופיות. העומק והרוחב של הבנתו של פרופסור אשבאכר את החבורות הסופיות בכלל ואת החבורות הסופיות הפשוטות בפרט והעצמה המתמטית שהוא הפעיל בחקירתן הם מדהימים."

פרופ' לואיס א' קפארלי (Luis A. Caffarelli), אוניברסיטת טקסס, אוסטין – טקסס, ארה"ב – "עשה עבודה בסיסית, מקורית, מלאת חזון ויוצאת דופן בתחום משוואות דיפרנציאליות חלקיות, בפרט ברגולריות של משוואות אליפטיות ופראבּוליות, בעיות שפה חופשית ויישומים במכניקת הנוזלים."

רפואה

לפרופסור רונלד מ' אוונס ((Ronald M. Evans, ממכון סאלק למחקר ביולוגי, לה-הויה, קליפורניה, ארה"ב – "בזכות התגלית של משפחת-על של גנים המקודדים לקולטנים גרעיניים ובזכות הבהרת מנגנון פעולתם האוניברסאלי – תהליך של ביטוי גנים מבוקר אשר קובע כיצד הורמונים ליפּופיליים, ויטמינים ותרופות מווסתים תהליכים מטבוליים שונים...עבודתו כוננה את הבסיס לבקרת ביטוי גנים בפיסיולוגיה, והובילה לגילוי מסלולים פיסיולוגיים חדשים ולגילוי דור חדש של תרופות לטיפול במחלת הסרטן, מחלות מטבוליות שונות ומחלות ניוון שרירים."

כימיה

פרופ' א. פאול אליויסטוס (A. Paul Alivisatos), אוניברסיטת ברקלי, קליפורניה, ארה"ב – "על פתוח הכימיה הפיסיקלית הבסיסית של גבישים ננו-מטריים ועל הדגמות של שימושיהם בדימות ביולוגי"

פרופ' צ'רלס ליבר (Charles Leiber), אוניברסיטת הרווארד, בוסטון, ארה"ב - על פיתוח שיטות חדשות ליצור ולשליטה על הצורה וההרכב של חוטים ננו-מטריים, על אפיון תכונותיהם הפיסיקליות ועל הדגמת שימושים מבטיחים בהם.

פרס וולף

פרס וולף מוענק מדי שנה על ידי קרן וולף בחמישה תחומים. ארבעה בתחומי המדעים ואחד בתחום האמנויות על-פי רוטציה קבועה. הפרס ניתן לאנשי מדע ולאמנים נודעים "על תרומה ייחודית למען האנושות ולמען יחסי ידידות בין העמים, בלי הבדלי אזרחות, גזע, צבע, דת, מין או השקפה פוליטית". עד היום נבחרו 272 מקבלי פרס מ- 23 מדינות.

פרס וולף זוכה למוניטין בין-לאומי יוקרתי מאד. בתחומי המדעים המדויקים הוא נחשב לשני בחשיבותו בעולם אחרי פרס נובל. בתחום האומנויות נחשב הפרס לחשוב ביותר. למעלה מ- 33 אחוז מזוכי פרס וולף הוכתרו בהמשך כחתני פרס נובל בתחום המדעים המדויקים, החופפים לשני הפרסים (רפואה, פיזיקה וכימיה). עם זוכי פרס וולף בתחום המדעים המדויקים נמנים זוכי פרס נובל פרופ' אברהם הרשקו, פרופ' עדה יונת ופרופ' דן שכטמן. בין זוכי פרס וולף בתחום האומנויות: זובין מהטה, איזיק שטרן, דניאל ברנבוים וריקרדו מוטי ומאסטרו פלאסידו דומינגו, שזכה בפרס וולף בשנה זו.