מנכ"ל עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב, אומר שהנתונים לפיהם רק 15 זוגות נרשמו בחודשיים הראשונים לפעילות רשם ברית הזוגיות מוכיחה את מה שהיה ידוע מראש: "חוק ברית הזוגיות הוא בדיחה עצובה". לדברי רגב, "בחודשיים האלה נרשמו המעטים שהמתינו ליישום החוק. סביר שבחודשים הבאים ירשמו עוד פחות, כמה עשרות בשנה. כמו שהזהירה חדו"ש, חוק ברית הזוגיות לא פתר דבר ורק יזיק". הנתונים פורסמו לפני זמן קצר בגלי צה"ל

כבר בעת העברת החוק הזהיר רגב ש"ההצעה מתייחסת למאתיים זוגות בלבד בשנה, ובפועל יממשו אותה עוד פחות". זאת, "כיוון שרישום הזוגיות מסמן את כל מי שמשתמש בו כלא יהודי". רגב קרא לציבור עולי חבר המדינות "להתעורר ולדרוש מנציגיו להעביר חוק נישואים אזרחיים אמיתי, ולא להשלים עם תחליפים מעליבים סוג ב', דוגמת ברית הזוגיות". מחקר מדד הדת והמדינה שעורך מכון סמית עבור חדו"ש מגלה שרוב גדול של 61% מהציבור היהודי בישראל תומך בהכרה בנישואים מכל הסוגים כולל נישואים אזרחיים, רפורמים וקונסרבטיביים.

חוק ברית הזוגיות לחסרי דת התקבל בכנסת ב-15 במרץ 2010. הוא מאפשר לשני בני זוג, שאף אחד מהם אינו משתייך לעדה דתית המוכרת בישראל, לרשום עצמם בתחליף נישואים הקרוי ברית זוגיות. בחו"ל משמש רישום זוגיות כהסדר לזוגות שרוצים להסדיר את יחסיהם המשפטיים, אבל אינם רוצים להתחתן, וכן לבני זוג מאותו מין.

את ההצעה המקורית של חוק ברית הזוגיות ניסחה ועדת בראון בימי ממשלת שרון-שינוי. ההצעה המקורית היתה אמורה לאפשר לכל אזרח בישראל, לרבות יהודים, שאינם רוצים או שאינם יכולים להינשא ברבנות, להתקשר בברית זוגיות. כן היתה אמורה לאפשר לעולים שאינם יהודים על פי ההלכה להתקשר עם בני זוג יהודים. ועדת בראון קיוותה שהרבנים החרדים לא יראו בברית הזוגיות נישואים ולא יתנגדו. אלא שהתקווה לא התממשה, והמפלגות החרדיות פתחו במאבק חריף נגד היוזמה.

הצעת חוק ברית הזוגיות המקורית של ישראל ביתנו התייחסה, כמו הצעת ועדת בראון, לכל זוג של אזרחים ישראלים. אלא שבסופו של דבר נכנע יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ח"כ דוד רותם מישראל ביתנו, ללחצי הסיעות החרדיות וצמצם את החוק רק לחסרי דת המתקשרים עם חסרי דת אחרים. התוצאה נחשפה: רק 15 איש נרשמו בחודשיים הראשונים ליישום של מה שהוצג כחוק מהפכני.