נציג קופת חולים "מכבי" בדיון, ציין כי בעקבות הכנסת השירותים לסל, מספר הילדים המקבלים טיפול שיניים במסגרת קופת החולים גדל פי 3, ובאזורי המרכז והפריפריה – פי 10.
בסוף שנת 2009 היו בכל מדינת ישראל 102 רופאי שיניים מומחים לילדים, מתוכם 74 מומחים שגילם עד 65 שנים, דהיינו בישראל יש כמעט 25,000 ילדים עד גיל 12 לרופא שיניים מומחה לילדים. עוד עולה, כי אחוז המומחים ברפואת שיניים הוא 9, לעומת כ- 50% ברפואה כללית. מספר המומחים החדשים המצטרפים למערכת הבריאות מדי שנה הוא נמוך מאוד, ועומד על 30 בממוצע.
המחסור במומחים נובע מהמספר המצומצם של המוסדות להכשרה ומספר המקומות הקטן להתמחות; מחסור זה הוא תולדה של היעדר תקציב ובעיקר תמיכה ממשלתית בהכשרת מומחים בתחום רפואת שיניים, כפי שקיים ברפואה הכללית.
ח"כ ד"ר עפו אגבאריה (חד"ש), אשר יזם את הדיון הדחוף: "התמחות רופא ברפואה כללית היא במימון משרד הבריאות, והרופא אף מקבל משכורת על תקופת התמחותו. התמחות של רופאי שיניים היא במימון המתמחה, והיא נעה בין 50 ל-80 אלף שקלים. בפריפריה לא ניתן לעבור התמחות, כי אין מקומות הכשרה, ולאוכלוסיית הרופאים הצעירים שם אין יכולת לממן התמחות כה יקרה במרכז הארץ".
ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד פועל להגדלת התקנים למתמחים ברפואת שיניים, אולם מדובר בכמות ספורה של תקנים נוספים.
מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ ד"ר רחל אדטו סיכמה את הדיון: "הוועדה קוראת למשרד הבריאות לגבש תכנית באשר למספר המומחים בתחומים השונים, שיש להכשיר בישראל במהלך השנים הקרובות, ולאמוד את העלות התקציבית של תכנית זו. כמו כן יש לכלול במסגרת תקציב בריאות השן לילדים את עלות התכנית להוספת מומחים בתחום רפואת שיניים לילדים, בסך 4,125,000 שקלים, אשר תוביל להוספת 32 מומחים לרפואת שיניים לילדים ו- 9 מומחים לרפואת הפה.
הוועדה דורשת ממשרד הבריאות להציג בפניה תכנית להגדלת מספר מקומות ההתמחות במוסדות השונים ובתחומים השונים, כמו גם דרכים להגדלת מספר המומחים שיופנו לפריפריה, או לחילופין הגדלת מספר המתמחים בבתי חולים בפריפריה".