חבר הכנסת עמיר פרץ שנאם בכנס הקואליציה החברתית הרביעי שנערך השנה בבאר שבע והתעסק בנושא פיתוח הנגב אל מול תקציב המדינה: ”לא רק להילחם בהקטנת ההוצאות אלא גם בהעלאת ההכנסות"

כלים

בכנס שנערך בשבוע שעבר (יום חמישי 15.10)בפארק קרסו למדע, על ידי הקואליציה החברתית בשיתוך קרן מאקרו לכלכלה מדינית, קרן פרידריך אברט הגרמנית, עמותת פסגות לחינוך ועוד, הוצגו בין היתר מחקרים חדשים ששופכים אור על רמת החינוך, הבריאות והשירותים החברתיים בדרום לעומת המרכז. את הכנס פתח סגן ראש העיר טל אלאל, ולאחרי ועלו לנאום חברי כנסת, כלכלים, ואנשי ציבור בדרום.

ח"הכ עמיר פרץ שהשתתף בכנס, פנה לממשלה: "הגיע הזמן שהממשלה תנהל חשיבה משמעותית יותר, על האפשרות לעלות את רמת ההכנסה, וזאת לצד המלחמה בהקטנת ההוצאות. אם מדינת ישראל לא תגדיל את ההכנסה, מספר העניים בישראל ישאר במקום ואף יגדל. בנוסף, הממשלה צריכה לתקוף את עניין המע"מ בצורה הרבה יותר רצינית. אני הגשתי הצעת חוק שמציעה מע"מ 0 לא רק מוצרי יסוד, אלא גם הלבשת ילדים וכמובן סל תרופות פטור ממע"מ".

הכנס נחתם בשלושה מושבים שונים בהם השתתפו אנשי אקדמיה מתחום הכלכלה, ארגונים מקומיים, ראשי הרשויות בנגב ואנשי עסקים מהדרום כולו. המושבים התמקדו בנושאים- רכש ציבורי מקומי, אתגרים בחינוך בדרום ואפשרויות הפיתוח בחברה הערבית בדואית.

יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, חה"כ יעקב מרגי: "כשמדברים על חינוך בנגב צריך לדבר על שוויון. אם לראשון לציון יש עודפים בתקציב החינוך אז המדינה לא צריכה לתקצב אותה. אם באר שבע, שהיא בירת הגב, תהיה חזקה ומסביבה יהיו רשויות חלשות, גם היא בסופו של דבר תושפע ותוחלש. וכמובן, אני חושב שמי שמתעלם ממה שקורה במגזר הבדואי אז ידו האחת מקרבת והשניה מרחיקה. הנגב כולו זקוק לתקצוב דיפרנציאלי".

בכנס נחשף לראשונה מיזם יהב מוסדות העוגן, של המשרד לפיתוח הנגב, במטרתו לחבר בין המוסדות הגדולים בדרום עם עסקים קטנים ובינוניים.

מזה ארבע שנים שהקואליציה החברתית, בשיתוף פעולה עם מרכז מאקרו לכלכלה מדינית וקרן פרידריך אברט בישראל מקיימים כנס שעיקרו יצירת מדיניות כלכלית חברתית חלופית ורב שיח בין ארגונים חברתיים ועסקיים, מקבלי ההחלטות וקובעי המדיניות בישראל. כאמור, השנה הוחלט לקיים את הכנס הכלכלי בנגב, תוך שימת דגש על פיתוח הנגב בראי תקציבי המדינה בשנים האחרונות בדגש על פיתוח כלכלי.

"רמת השכר בדרום הארץ עומדת על 7,268 ש"ח לחודש בשנה לעומת ממוצע ארצי של 8,247 ש"ח, שיעור הנמוך בכחמישה עשר אחוזים, בזמן שכשישים ושמונה אחוז מהמשרות הפנויות דורשות עובדים עם הכשרה מקצועית. לא קשה להניח כי על ידי הגברת ההכשרה המקצועית לאותם איזורים, רמת הפיריון תעלה וכתוצאה מכך גם השכר. ניתן לצפות על כן כי גם מספר המשפחות העניות מתחת לקו העוני אף היא תרד", מספר ד"ר רובי נתנזון, מנכ"ל מרכז מאקרו לכלכלה מדינית, לשעבר ראש מנהלת חברה ושלום במשרד ראש הממשלה ומוסיף "אך כדי לבצע צעדים מסוג זה, חייבת להיות מדיניות המפנה משאבים למטרה זו וזאת רק דוגמה אחת".