העלייה הגדולה משנות ה-90 ממדינות חבר העמים הביאה עימה דברים נפלאים: מדענים, מחנכים, וספורטאים מהשורה הראשונה אך גם תרבות מעניינת. אחד מביטויה הוא הקמתן של קבוצות תיאטרון קהילתיות בערים בעלות ריכוז גבוה של עולים. אור-עקיבא הפכה זה מכבר לעיר בולטת בנוף תיאטראות העולים בשפה הרוסית, כאשר בעיר פועלים לא פחות מחמש להקות שונות

כלים

אחד התיאטראות הבולטים, תיאטרון ה"אור" (סבייט) העלה השבוע על בימת אשכול הפיס המקומי את ההצגה "גבר ואישה" על פי המחזאי הרוסי לאוניד זורין.

הקומדיה "גבר ואישה" מתארת את מערכת היחסים הסבוכה, מלאת הפיתויים והבגידות של בני זוג נשואים. בהצגה השתתפו ותיקי התיאטרון כגון: ארנסון, דשבסקי, מליחוב, לוויט, פבזנר ,פרלשטיין. כמו כן השחקנית והכוריאוגרפית הקבועה של התיאטרון – סבטלנה רודזין והדור הצעיר של התיאטרון: ליודמילה מיקולייבה ורודולף ספיבק. ההצגה עברה בליווי פסנתר מאת אנה מגדליץ ועובדה לגרסה מותאמת למציאות הישראלית על ידי במאית התיאטרון לאה גורוחובסקי.

תיאטרון "האור" מאור עקיבא התחיל לפעול בשנת 1991, עם תחילת גל העלייה ונוסד כסטודיו למשחק לילדים שהוריהם חיפשו מסגרת "שמרטפות" לשעות הפנאי, מסגרת שתוכל להעסיק את הילדים בעודם עושים את צעדיהם הראשונים במולדת החדשה: לומדים את השפה העברית באולפן ומחפשים תעסוקה. הילדים של הסטודיו בגרו ובמקום באו חדשים והסטודיו הפך לתיאטרון קהילתי. בשיאו התיאטרון הכיל כ-35 ילדים ונערים בגילאים שונים (מגילאי 5 ומעלה). מאז הקמתו התיאטרון העלה למעלה מ-40 הצגות וערבים ספרותיים. עם השנים התיאטרון התבגר מבחינת גיל המשתתפים כאשר את מקום השחקנים הצעירים תפסו שחקנים מבוגרים ופנסיונרים. כיום, התיאטרון שמשתתפים בו 14 שחקנים ושחקניות קבועים, חובק גילאים וחוצה דורות כאשר השחקנית הצעירה ביותר היא חיילת בת 20 והשחקנית המבוגרת ביותר היא סבתא לנכדים בת 86. יתר על כן, הצגות התיאטרון מלוות תמיד בריקודים ושירים, וזאת על אף גילם המבוגר של השחקנים.