כלים

סגנון אישי יכול להכשיל אותך, למשל בריאיון עבודה, יציאה לדייט או נסיבות חברתיות. לא משנה לאן אתם הולכים,  הסגנון האישי תמיד הולך איתכם. לפעמים, הוא הסיבה לפיספוס של קידום בעבודה, או מכשול ביצירת זוגיות. אנה אורון ביבי, יועצת ארגונית ואישית בכירה - מומחית לסגנונות תקשורת,  מזהה עבורנו מספר סגנונות תקשורת, המהווים למעשה את "קידום המכירות" האישי שלנו בעבודה ובחיים

"לכל אחד סגנון דומיננטי בו הוא משתמש, אלא שלא בכל מצב הסגנון הזה עובד. רכישת סגנונות נוספים היא אפשרית. בעזרת למידה ואימון ניתן להעשיר את מגוון הסגנונות" אומרת אורון-ביבי "השולט בכמה סגנונות תקשורת כמוהו כשולט במספר שפות מדוברות, מה שיקדם אותו בכל תחומי החיים"

" התומך הוא זה שמעדיף שלא להיות בקדמת הבמה. רגיש אל כולם. זוכר לשלוח ברכות, לא לוחץ, מגיב לרגשותיהם של אחרים ומתאים את עצמו. אינו מתעמת. כולם קוראים לו ה'כותל המערבי'." אומרת אורון ביבי "המבטא הוא זה שתמיד במרכז, אוהב קהל, מתלהב, דרמטי, מתבדח, גמיש, חסר משמעת בנושא ניהול זמן, נהנתן, בעל הופעה ססגונית, מתקשה לקבל ביקורת. המשימתי הוא טיפוס מוכוון מטרה. ממוקד הישגים. סמכותי והחלטי. מבטא את דעתו בתקיפות, מסתכן. בקיא בתחומו, בעל משמעת בניהול זמן. אינו רגיש לאנשים.והאחרון, המנתח הוא דייקן ויסודי. שואל שאלות רבות, מדבר בקול נמוך, זהיר בניסוח דבריו, איטי, לא לוקח סיכונים, אינו מחצין רגשות."

אורון-ביבי מנחה אותנו כיצד עלינו לתקשר עם הסביבה במצבים שונים:

כאשר אתם יוצאים לדייט – היו הטיפוס המבטא. מובטחת לכם הצלחה משוערת כשל דון ז'ואן. להמשך הקשר, גייסו את התומך שבכם.

כאשר אתם מתראיינים לעבודה – הביאו עמכם לראיון את הטיפוס המשימתי ובהמשך הראיון זהו איזה טיפוס כדאי לכם להעיר מתרדמתו...

בסביבת העבודה היומיומית – כשאתה מקבל משימה השתמש בכליו של המנתח ודע גם לעבור לסגנונות האחרים פן תכשל.