שלב נוסף בשיקום מחצבת שגב הסתיים לאחרונה. במקביל נמשך תכנון התב"ע לשיקום האתר עם סיום החציבה ב2014. עבודות השיקום של שלב ג' במחצבת שגב (צפונית למתחם המועצה, מעבר לכביש) הסתיימו בימים אלה. שלב זה מצטרף לשני שלבים שבוצעו לפניו, בהשקעה מצטברת של מעל 2 מליון ₪

כלים
הפרויקט כולל תחזוקה והשקיה במשך שנתיים על ידי הקרן לשיקום מחצבות, שלאחריהן עוברת תחזוקת הגינון לאחריות המועצה. מאחר שהצמחייה מקומית וטבעית ניתן יהיה להפסיק את ההשקיה בשלב זה.

בשלושת השלבים הראשונים בוצע שיקום גנני, שנועד להחזיר את החיים למדרגות המחצבה הנטושות. ניתן לראות במקום את חזרתו של הנוף הטבעי במגוון המינים שנשתלו במקום, המהווים חממה לקליטת מינים מהטבע. המדרגות השתולות נסגרות בצמחייה המספקת בית גידול למינים רבים של חרקים, רמשים, ציפורים, זוחלים ועוד, תאווה לעיניים.

במקביל נמשך תכנון התב"ע העתידית להסדרת ייעוד השטח לאחר סיום חיי המחצבה הצפוי בשנת 2014. התכנון והביצוע מומנו ע"י הקרן לשיקום מחצבות בעלות של כ- 400,000 ₪. התכנון בוצע ע"י האדריכלית איריס טל, הביצוע על ידי חברת השביל הירוק, והפיקוח בשטח, מטעם הקרן – ע"י משה חן.

ברוך קומפנו, מנהל אגף קיימות וסביבה, המקדם את שיקום המחצבות מטעם מועצת משגב, מציין ששיתוף הפעולה הפורה עם קרן שיקום מחצבות מתנהל בהרבה רצון טוב ועבודה מקצועית של צביקה זיו, מזכיר הקרן, ויעקב מימרן, יו"ר הנהלת הקרן. "הסיפוק עם השלמת הפרויקט מפצה על משך הזמן הארוך שכרוך בשלבי האישור של כל פרויקט."

בתחום מועצה אזורית משגב יש 6 מחצבות בהן בוצע שיקום ו-3 מחצבות שנמצאות בשלבי תכנון לשיקום