מה הקשר בין אינטלקטואלים לטרור? יש הסוברים שאין כל קשר בין הדברים, ויש אחרים הטורחים על קיום שיח אקדמי בנושא. המחלקה למורשת ישראל במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון תקיים בין התאריכים 3 – 5 במאי 2010 כנס המציג את ה"צד השלישי של הטרור": לא של המחבלים וקורבנותיהם, אלא של נציגי האינטלקטואלים התורמים להתפתחות סביבה תרבותית נוחה לטרור

כלים
כנס זה, שהוא בינתחומי בגישתו, יכלול בין נושאיו הרצאות בתחומי הדת, היסטוריה, פוליטיקה, פסיכולוגיה, חקר הספרות, ותורת התרבות. בכנס ישתתפו אנשי אקדמיה דומיננטיים בתחומיהם מן הארץ ומן העולם, שיציגו בהרצאותיהם אינטלקטואלים מקשת פוליטית ואידיאולוגית רחבה: סארטר, ז'בוטינסקי, טרור היישוב היהודי נגד השלטון הבריטי בימי המנדט, מקור הטרור באסלאם, אקדמאים ישראלים המצדיקים את הטרור נגד ישראל ועוד.

שמונת מושבי הכנס יעסקו ב"טרור וערכים: תקדימים היסטוריים", "אינטלקטואלים בצל הטרור: היסטוריה מול הווה", "אינטלקטואלים וטרור בישראל ובעולם", "משיכה גורלית וסיבותיה", "ייצוג הטרור בספרות", "טרור בקולנוע", "טרור, תקשורת, חברה". את הכנס יחתום מושב "תפקודי התקשורת בעיצוב התודעה הקיבוצית כלפי הטרור" שבו ישתתף שר המדע ח"כ הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, והעיתונאים בן דרור ימיני ("מעריב"), דב קונטורר ("וסטי") וסופיה רון-מוריה ("מקור ראשון"). במושב הפתיחה ישתתף שר ההסברה והתפוצות ח"כ יולי אדלשטיין. העיתונאי אמנון לורד ישתתף בכנס אף הוא, לצד אישי אקדמיה מישראל ומחו"ל. חוקר הספרות הרוסית פרופ' ליאוניד קציס ירצה על "בעיית הטרור בטקסט של ז'בוטינסקי משנת 1904".

מסבירה יוזמת הכנס, ד"ר הלנה רימון: "המשיכה של האינטלקטואלים לטרור ולמוות הופיעה במגוון של חברות, תרבויות ותקופות היסטוריות, בעבר ובהווה. בהתחשב בשואות-הענק שהיו תוצאה של אידיאולוגיות-מוות כגון נאציזם וקומוניזם, נראה שמן הראוי לבדוק את המצב הנוכחי ולנסות ללמוד משגיאות העבר. מה קורה כאשר הזרמים האינטלקטואליים מן השוליים הופכים למרכז? מה קורה כאשר השיח האקדמי השולט לא רק מערער בשיטתיות את עקרונות היסוד של האקדמיה ושל התרבות שיצרה אותו, אלא גם מעודד חשיבה רדיקלית וטרור?"

עדכונים אחרונים

ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…