הצעת החוק מורכבת משני תיקונים – תיקון לחוק הממשלה לפיו בהרכב ועדת בדיקה ממשלתית יינתן ביטוי הולם לייצוגם של שני המינים, וכן תיקון לחוק ועדות חקירה. בנוסף יוסיפו בחוק שיווי זכויות האישה גם ייצוג נשים בועדות חקירה ובוועדות בדיקה ממשלתיות. כן נקבע בחוק שהגוף הממנה את הוועדות ידווח לרשות לקידום מעמד האישה על כל מינוי של וועדה, בטרם החלה ועדה בפעולתה ואם סברה הרשות שבוועדה שמינו לא ניתן ביטוי הולם לנשים תפרט את עמדתה בנושא.
יוזמת החוק יו"ר סיעת קדימה ח"כ דליה איציק (קדימה) הביאה נתונים לפיהם מתוך 18 ועדות חקירה שהוקמו, רק בשתי ועדות היו נשים יו"ר ורק ב-6 ועדות היו נשים חברות. "אפילו מראית עין אין פה", אמרה ח"כ דליה איציק, "ייצוג הולם הוא מונח מכובס. נשבץ שם איזה הורמון נשי ונצא ידי חובה. לא בא לי להגיד למה נשים. לא רוצה להסביר. הייתי שמחה אם הצעת החוק הזו לא הייתה יוזמה פרטית, אלא יוזמת משרד המשפטים".
"החוק פשוט כמו המציאות שדורשת את תיקון החוק", אמרה ח"כ נינו אבסדזה (קדימה), "אני מייצגת את עולי בריה"מ. כל הבעיות שילידות הארץ נתקלות בהן מוכפלות פי כמה כשמדובר בעולות שהגיעו ממדינות הרבה פחות דמוקרטיות".
מיכל יודין מ"כ"ן – כח נשי": "בעולם הוכח שבאמצעות חקיקה נשים שוברות את תקרת הזכוכית. אפילו ברואנדה יש היום רוב נשי בממשלה בזכות חקיקה. לעומת זאת מדינת ישראל וארה"ב שבהן אין חקיקה שמבטיחה ייצוג הולם נמצאות במקומות ה-65 וה-69 בעולם באחוז הנשים בבתי המחוקקים ובממשלה".
ח"כ אורית זוארץ (קדימה): "אנחנו כאן די לשנות את 'המשנה הסדורה' שמקבעת את מיקומן של נשים בעמדות נחותות. זה המסר. בשביל זה קיימת הוועדה לקידום מעמד האישה. אם היה שוויון מדהים לא היינו זקוקים לא לוועדה ולא לחוק. הועדות האחרונות שהוקמו, כמו ועדת טירקל וועדת ששינסקי הן דוגמה חיה לכך".