הכרה בינלאומית למרכז לחקר הסרטן בשיבא: המרכז הרפואי מצטרף לרשת המחקר והפיתוח הגלובאלית של חברת התרופות האמריקאית Merck. המהלך יאפשר לחולים הסובלים ממחלות אונקולוגיות שונות ללא חלופות טיפוליות מקובלות, נגישות למגוון תרופות אונקולוגיות בשלבי פיתוח ראשוניים במסגרת מחקר קליני אשר לרוב אינם מתבצעים בישראל

כלים

חברת התרופות Merck (בישראל נקראית MSD) והמרכז הרפואי שיבא, הודיעו על צירוף מרכז הסרטן בבית החולים לרשת מרכזי הסרטן המובילים בעולם במחקר ופתוח תרופות אונקולוגיות של חברת התרופות MSD האמריקאית. רשת זו כוללת 19 מרכזי מחקר מהמובילים והמצוינים בעולם ובהם Mayo Clinic, M.D. Anderson בארה"ב, Princess Margaret בקנדהRoyal Marsden באנגליה ועוד. המרכז לחקר הסרטן בשיבא הינו מרכז הסרטן היחיד בישראל שיהיה חלק מהרשת של חברת MSD .

ברשת המחקר של Merck יתבצעו מחקרים קליניים בשלבי פיתוח מוקדמים (שלבים III) בכל המולקולות והתרופות הביולוגיות הנמצאות כיום בפיתוח קליני במגוון מחלות אונקולוגיות כגון סרטן השד, סרטן המעי, סרטן הריאות, סרטן ערמונית ועוד. הייחודיות של רשת המחקר הבינלאומית מבוססת על שיתוף פעולה בין החוקרים במרכזי המחקר ותתבטא בתכנון משותף של מחקרים ראשוניים חדשניים, קבלת החלטות משותפת, שיתוף מידע ועוד. בנוסף, מתוך הכרה בתשתית המדעית הפיזית והאנושית של המרכזים הנבחרים, תאפשר הרשת לחוקרים וביניהם חוקרים ישראליים להציע מחקרי פיתוח ראשוניים ביוזמה מקומית אשר יבוצעו במרכזי הרשת ובמרכז הרפואי שיבא.

לראשונה בישראל תהיה אפשרות למטופלים הסובלים ממחלות אונקולוגיות שונות ללא חלופות טיפוליות מקובלות, נגישות למגוון תרופות אונקולוגיות בשלבי פיתוח ראשוניים במסגרת מחקר קליני אשר לרוב אינם מתבצעים בישראל.

המערך האונקולגי בשיבא כולל את המרכז לחקר הסרטן וכן את המחלקה האונקולוגית. המערך משרת למעלה מ-2,500 חולי סרטן חדשים מדי שנה ומתבצעים בו כ-37,000 ביקורים בשנה.

במרכז מרפאות רב-תחומיות המאגדות את כל תחומי המומחיויות הנחוצים לטיפול במחלות הסרטן השונות. למערך שרותי רדיותרפיה מתקדמים, בהם מטופלים 2000 חולים חדשים כל שנה. במרכז הסרטן מעבדות מחקר מתקדמות העוסקות בפיתוח תרופות חדשות לטיפול בסרטן ובגנטיקה של הסרטן.

למכון האונקולוגי יחידה למחקרים קליניים, היחידה מורכבת מצוות רב מקצועי האחראי על בצוע המחקרים הקליניים והמעקב על החולים תוך שימת דגש על ליווי צמוד של החולה האונקולוגי המשתתף במחקר קליני. לאחרונה, הוקמה היחידה למחקרים קליניים בפאזה 1 . היחידה מתעדת בשלב הראשון להשיק מספר מחקרי ליבה של רשת המחקר ו- 3 מחקרים מקומיים ביוזמת חוקרים משיבא.

"אנו גאים להצטרף ולהוות חלק מרשת כה מכובדת של מרכזי סרטן מובילים בעולם. ההצטרפות לרשת המחקר של MSD תאפשר לחולים ישראליים עם מחלות אונקולוגיות חשוכות מרפא גישה ייחודית לאפשרויות טיפול שכרגע אם קיימות נמצאות רק במרכזים המובילים לחקר סרטן בחו"ל" אמר ד"ר רענן ברגר, מנהל היחידה לניסויים קליניים ומנהל תכנית OncoNet במרכז הרפואי שיבא. "מרכז הסרטן במרכז הרפואי שיבא הוא מהגדולים בישראל, ומשלב שיטות קליניות מתקדמות ומתוחכמות לטיפול בחולים. במסגרת הרשת נעסוק במחקר ופיתוח של התרופות החדשניות ביותר בתחום מה שיהווה נכס אסטרטגי הן לחולי הסרטן במדינת ישראל והן למדענים הישראלים העוסקים בחקר המחלה", הוסיף ד"ר ברגר.

בסדרת ביקורים רמי דרג שערכה חברת MSD בישראל, התרשמו מדעני החברה כי בשיבא קיימת תשתית פיזית ואנושית עם יכולות מהגבוהות בעולם. "MERCK נכנסת לשיתוף פעולה עם מרכז רפואי ישראלי מוביל תוך תכנון ארוך טווח ושיתוף במידע שבחזית הטכנולוגיה הבינלאומית. אחד היתרונות הבולטים במחקר בארץ הוא האפשרות לבחור את המחקרים המתאימים לאוכלוסיות החולים הייחודיות לישראל ובכך לאפשר גישה רבה יותר של מטופלים אונקולוגיים בישראל, חלקם חשוכי מרפא, לאפשרויות טיפול מחקריות חדשניות", אמר ד"ר אליאב בר, סגן נשיא ומנהל תוכנית הפיתוח של תרופות אונקולוגיות ב-MERCK.

דר' רענן כהן, מנהל המחקר של חברת MSD ישראל: "עם מיזוג החברות Merck ושרינג פלאו אנו עדים לפעילות מוגברת של החברה בכל התחומים, פעילות המבטאת את מחויבות החברה לבריאות הציבור בארץ. אנו שמחים כי MERCK החליטה לשדרג את נוכחותה בישראל גם בתחום המחקרי ולכלול את המרכז הרפואי שיבא באחת מתוכניות המחקר ופיתוח המרכזיות של החברה."