תומכים מכל קצוות הקשת הפוליטית, בכירי מערכת הביטחון לשעבר, ארגונים חברתיים, עשרות בני נוער, מילואימניקים וסטודנטים דרשו היום בכנסת : תם עידן חוק טל, יש לקיים מיידית מסלולי גיוס ושילוב לכל מגזרי ישראל

היום התקיים בכנסת דיון "צבא חצי העם? שנת ההכרעה על חוק טל". את הכינוס יזמו ח"כ אבי דיכטר והפורום לשוויון בנטל והשתתפו בו ראש אכ"א האלופה אורנה ברביבאי, הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ, נציגי ארגונים של חיילי מילואים, עשרות בני נוער לפני גיוס וחברי כנסת מסיעות שונות.

ראש אכ"א, אלוף אורנה ברביבאי, אמרה בדיון כי לצה"ל יש עניין רב במימוש חוק שרות חובה לכל. לדבריה, "צה"ל צריך להיות מוכן לכל תרחיש ולכן צריך לגייס את כולם. יש לנו עניין גם מהזוית החברתית לראות את עצמנו כצבא העם המאפשר לאוכלוסיות שונות ולכלל הציבור להתגייס לשרות משמעותי ובוודאי מההביט הערכי של שוויון נשיאה בנטל. לכן אנו בעד קידום הצעה לשירות חובה".

עו"ד איתי בן חורין מהפורום לשוויון בנטל אמר: "אנו נאבקים בחוק טל כבר 12 שנים. תכלית חוק טל היתה להסדיר את הפטור של החרדים מהצבא אך החוק הזה נכשל. כשהוא נחקק 3900 חרדים קיבלו פטור. כיום יש למעלה מ-7500 חרדים שמקבלים פטור, כלומר עליה של מאה אחוז. היום אחד מכל שישה לא מתגייסים הוא חרדי. נכון שיש גידול במספר החרדים שמתגייסים אבל צריך לשאול איזה מן שרות צבאי זה. המספרים שמתגייסים במסגרת חוק טל הוא מגוחך. אני רוצה לראות אביב של חרדים שרוצים להיות חלק מהחברה הישראלית, רוצים לשרת ולא מפחדים"

ח"כ חיים אמסלם: "יש לאפשר לעסוק בתורה למובחרים, בעלי הכישורים, אלה שנפשם חשקה בתורה באמת. כל היתר צריכים להתגייס בתהליך הדרגתי לצבא או לשירות לאומי. אל תתרשמו מהתקשורת החרדית המתלהמת. לציבור החרדי נמאס שקוראים לו משתמט".

ח"כ מוץ מטלון: "תם זמנו של חוק טל. ישראל ביתנו לא תאריך אפילו בשעה את חוק טל. יחד עם זאת, אנחנו חייבים לחשוב על היום שאחרי וליצור תהליך מסודר ליצירת שוויון בנטל. אם לא נתחיל לטפל בסוגיית הגיוס, נגיע לשוקת שבורה. המספר המגוחך שהציבה הממשלה לגיוס חרדים עד 2015 הוא מגוחך ומהווה לעג לרש".

רא"ל במיל' דן חלוץ: "אין לי טענה לא לחרדים ולא לערבים, אלא למקבלי ההחלטות במדינת ישראל. אני לא תמים שאפשר לפתור את הנושא באבחת ברזל, הם לא יבואו בהמוניהם, אבל חייבים להתחיל, אחרת נכנס לתקופה של אנרכיה ובתקופות של אנרכיה אפשר לדעת איך זה מתחיל אבל לא איך זה יסתיים. חוק טל צריך להיות מבוטל ולהיות מגולם בתוך חוק שירות חובה".

ח"כ מירי רגב: "יש להאריך את חוק טל בשנה ולמצוא פתרון לסוגיית גיוס חרדים לצבא. אני מאמינה שבשילוב ידיים של חברי הקואליציה אפשר יהיה לייצר מהלך אמיתי, ולא זבנג וגמרנו".

דוברת הפורום לשוויון בנטל, זהרה ברגר צור: "תוך חצי שנה אפשר לייצר חלופה לחוק טל. הציבור דורש זאת כאן ועכשיו, הממשלה רק צריכה להחליט שהיא רוצה לעשות זאת".

יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי: "המחאה החברתית לא הייתה על מחיר הדירה, על מחירי הקוטג', או שירותים חברתיים אחרים, אלא על איך תראה המדינה בשנים הקרובות.בסוגיית השוויון בנטל צריכה לבוא פה אמירה מאוד ברורה של הממשלה, הכנסת והציבור הרחב של איך אנו רוצים שהמדינה תראה. אם בחודש מאי יקומו השמיניסטים ויניפו את דגל השוויון בנטל, הסטודנטים לא יוכלו להתחמק מזה, אני מתחייב לכך".

ח"כ ניסים זאב: "יש זכות לשרת בצבא ההגנה לישראל, אף אחד לא פראייר. מי שחושב שאפשר לשנות את המצב באבחה אחת הוא הוזה, לא ניתן לכפות גיוס חרדים לצבא. תמיד היה שבט לוי שלמד תורה ואלה הם החרדים."