חברת סול צ'יפ (SolChip) הישראלית, מפתחת ומייצרת הסוללה הסולארית האינסופית, סיכמה לאחרונה הסכם לשיתוף פעולה טכנולוגי עם המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בשנקר. במסגרת ההסכם, בשנה הקרובה סול צ'יפ תספק למחלקה להנדסת תוכנה בשנקר סוללות סולאריות פרי פיתוחה שיאפשרו הפעלת פיתוחים מתקדמים וחדשניים של סטודנטים במחלקה.

קרא עוד...

סטארטאפ בוטקמפ, מאיץ מיזמי ההייטק של קרן ההשקעות סושי ונצ'ר פרטנרס בראשות פול רנה אלברטיני פותח מחזור שני בתל אביב, שיתמקד בחברות סטארטאפ ויזמות בתחום המדיה והפרסום הדיגיטלי. עד כה נרשמו לתכנית עשרות חברות ישראליות ומתוכן ייבחרו 10 החברות שירכיבו את המחזור הקרוב של מאיץ מיזמי ההיי-טק אפ פורץ הדרך מאירופה, הצפוי להיפתח בדצמבר. המחזור הנוכחי יפעל בשיתוף עם המחזור שתפעיל הקרן בלונדון והחברות שייבחרו יזכו לקחת חלק בפעילויות התכנית באנגליה.המטה הבינלאומי של החברה עבר לאחרונה למשרדים חדשים במזח סיינט קת'רין, מרינה שוקקת חיים בלב לונדון, שם יתמקמו המשתתפים בתוכנית.

קרא עוד...

חברתמידעטק טכנולוגיות מידע בע"מ השלימה פרויקט הטמעת מערכת Priority בחברת טופז תעשיות זכוכית, החברה הותיקה והמובילה בישראל בתחום ייצור הזכוכית המבודדת.

קרא עוד...

במסגרת פרויקט התחבורה הציבורית הייחודי של המטרונית בחיפה, הוטמעה מערכת Priority מבית מידעטק לניהול מערך הכספים, הרכש והמלאי וכן התחזוקה השוטפת של המטרוניות ושל רציפי המטרוניות.

פרויקט הטמעת מערכת ה- Priority במטרונית בחיפה החל בחודש אפריל ועלה לאוויר, במהלך הפרויקט נבנתה במידעטק מערכת ייחודית עבור צרכיה של חברת דן בצפון, מפעילת המטרונית. במסגרת הפרויקט מנוהלים מערך הכספים, הרכש והמלאי וכן התחזוקה השוטפת של המטרוניות ושל רציפי המטרוניות על ידי מערכת ה- Priority, כמו גם מערך האבידות והמציאות במטרונית. בנוסף, הוגדרו תהליכי עבודה שיאפשרו עבודה מול מערכות חיצוניות דוגמת מערכת הכרטוס של המטרונית ועבודה מול חברת דן בצפון.

המטרונית היא פרויקט מערכת תחבורה ציבורית ייחודי למטרופולין חיפה, המופעלת באמצעות אוטובוסים שנעים בנתיבים ייעודיים. המערכת כוללת הפעלת מערך אוטובוסים בשלושה קווי שירות באזור חיפה והקריות, באורך של 45 קילומטרים וצפויה להתחיל בהרצה, בימים הקרובים. בתחילת הפעילות יופעלו יישומים ומודולים של רכש ומלאי ובשלב מאוחר יותר, כאשר המערכות החיצוניות של המטרונית יהיו מוכנות, ייושמו מודולים ומערכות מורכבות יותר של כרטוס, ניהול מחסן אבידות ומציאות וניהול תחזוקת המטרוניות והרציפים.

חנה שראל, מנכ"לית מידעטק: "פרויקט הטמעת מערכת ה-Priority במטרונית בחיפה היה מאתגר והצריך גמישות רבה לצרכים המשתנים של חברה דינמית המצויה בתהליך הקמה וכן התאמות ייחודיות על מנת לעמוד בדרישות העבודה של החברה. המערכת, שנבנתה מאפס, הייתה תלויה לכל אורך הדרך בתהליכים מקבילים שהתבצעו בפרויקט המטרונית הכולל, כמו גיוס העובדים והקמת התשתיות, והתנהלה בלוח זמנים צפוף במיוחד. הניסיון הרב של מידעטק בהטמעת מערכות Priority המותאמות במיוחד לצרכי הלקוח, הוביל לביצוע הפרויקט בזמן קצר ובאיכות גבוהה ולהשלמתו בהצלחה, לשביעות רצונה של חברת דן בצפון."

חברת מידעטק מתמחה ביישומי Priority  ובפיתוח מודולים לסביבת Priority.

לאתר מידעטק:www.medatech.com

משקיעים מקרן לזרוס האמריקאית ביקרו בשבוע שעבר בטרנדליינס-אגטק (מופת) על מנת ללמוד על הטכנולוגיות החקלאיות החדישות ביותר בתחום. בפגישה הציגה ד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית החממה, בפני נציגי הקרן את ייעודה של טרנדליינס-אגטק כמי שמובילה את תחום השקעות הסיד בטכנולוגיות חדשניות בתחום החקלאות והמזון, בהסתמך על הידע העצום שמפותח בישראל. כמו כן היא סקרה בפניהם 7 חברות פורטפוליו של החממה, שהציגו את פיתוחיהן.

קרן הגידור האמריקאית לזרוס משקיעה הן בקבוצת טרנדליינס והן בחברות בחממות הטכנולוגיות שבבעלותה, בתחום האגריטק ותחום המדיקל.

ב-3 בדצמבר 2013 תקיים טרנדליינס אגטק את כנס אגריווסט השני, לעידוד השקעות בפיתוח החקלאי הישראלי. בכנס, שיתקיים במעמד שר החקלאית יאיר שמיר, ישתתפו חברות ויזמים ישראליים נבחרים וכן משקיעים, קרנות וחברות מובילות בתחום, מהארץ ומהעולם.

מימין- טוד דולינג'ר (יו

בימים אלו מתקיים קורס הכשרה לעשרות עובדים חדשים במידעטק טכנולוגיות מידע בע"מ. לאחרונה זכתה החברה במספר פרויקטים גדולים ומשמעותיים להטמעת מערכת ה- Priority המתקדמת בחברות וארגונים שונים ברחבי הארץ. על מנת לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציבה לעצמה מידעטק, נפתח לפני שבועיים קורס הכשרה על מערכת ה- Priority, שבוגריו ישתלבו במחלקות החברה השונות ויתגברו את תשתית כוח האדם של החברה לטיפול בפרוייקטים החדשים.

חנה שראל, מנכ"ל חברת מידעטק: "חברת מידעטק נמצאת בתנופת צמיחה ולאחרונה זכתה בפרויקטים גדולים רבים. לצורך ביצוע הפרויקטים במקצועיות וברמת שירות גבוהה,  אנו מכשירים מהנדסי מערכות מידע איכותיים הרוצים לקחת חלק בהצלחה של מידעטק".

מידעטק טכנולוגיות מידע מתמחה ביישומיPriority , בפיתוח מודולים לסביבת Priority ובאספקת פתרונות כוללים בתחום מערכות המידע הניהוליות. פתרונות אלה כוללים ביצוע פרוייקטי ERP, יישום פורטלים עסקיים, פיתוח אתרי מסחר נלווים ועוד.

חנה שראל.צילום-ישראל הדרי

חברת Headway הישראלית מקבוצת טרנדליינס, מדווחת כי קיבלה אישור פטנט בארה"ב למתקן לטיפול בכאבי צוואר וראש כרוניים. ה- Occiflex™ , עריסה דינמית לטיפול בכאבי ראש וצוואר, מצוידת במנגנון ייחודי המאפשר תמרון מבוקר של האיבר המטופל ובכך מקנה למטפל אפשרויות טיפול שלא התאפשרו עד היום. היקף השוק הראשוני בארה"ב מוערך ב-368 מיליון דולר

 

 כאבי ראש וצוואר כרוניים, עם מרכיב של אנורמאליות בשרירי הצוואר, משפיעים על חייהם של מאות מיליונים ברחבי העולם, המטופלים בכ-50,000 מרפאות פיזיותרפיה וכאב. עם התקדמות הרפואה והעלייה בתוחלת החיים, עולה בהתמדה גם מספר האנשים הסובלים באופן קבוע מהבעיה. הטיפול המוצע כיום, שכולל תרופות, פרוצדורות פולשניות ופתרונות אלטרנטיביים, נמצא בהרבה מקרים לא אפקטיבי, בלתי יעיל לטווח הארוך, ובנוסף גורם לתופעות לוואי רבות.

 מיטת הטיפול עם העריסה הדינמית (Occiflex) של חברת Headway מאפשרת טיפול מקצועי, יעיל ומותאם אישית עבור כל מטופל, להקלה על כאבי ראש וצוואר. תנועות העריסה המוקלטות על ידי המטפל, נשלטות באמצעות מחשב המאפשר אופטימיזציה אינדיבידואלית לכל מטופל. הטיפול מבוסס על עקרונות מוכחים בפיזיותרפיה (Manual Mobilization) ומאפשר יצירת רצף תנועות עדינות ומדויקות החוזרות על עצמן במרחב תלת-מימדי ומובילות להרפיית השרירים הצוואריים ולהפחתה בכאבי הראש והצוואר.

בימים אלה קיבלה Headway פטנט למוצר בארה"ב וסדרה קדם-ייצורית של המוצר תיכנס לניסויים קליניים בהמשך השנה, לאחר שנתיים של מחקר ופיתוח בשיתוף חברת Enraf-Nonius ההולנדית. בחברה צופים תחילת מכירות בתוך פחות משנה, על בסיס ערוצי השיווק הבינ"ל של Enraf-Nonius. היקף השוק האמריקאי הראשוני מוערך ב-368 מיליון דולר.

תמיר לויטל, מנכ"ל Headway: "הרעיון הראשוני לפיתוח העריסה הגיע מתסכולו ארוך-השנים של ד"ר ירון ריבר - מומחה לכאב, שנבע ממחסור באמצעי טיפול יעילים לכאבי ראש וצוואר. כיום, ישנה אוכלוסייה הולכת וגדלה של אנשים הסובלים מכאבים אלה, כשלרבים מהם חסר פתרון אפקטיבי, אישי, בטוח, לא פולשני ולא תרופתי. במהלך המו"פ שמנו דגש על שמירת סביבת הטיפול שתהיה דומה ככל הניתן לטיפול הידני שניתן כיום.​ טיפול זה, אפקטיבי ככל שיהיה, דורש מהמטפל זמן יקר, ומאמץ פיזי, ולמעשה לא ניתן לביצוע מעבר לדקות בודדות. היכולת של המכשיר לבצע בצורה חזרתית, מדויקת ונוחה את הטיפול שנתפר למטופל באופן אישי, לזמן בלתי מוגבל, במהירויות נמוכות מאוד, משיג תוצאות קליניות מצוינות, כפי שהוכח ב-4 ניסויים קליניים שבוצעו בשנים האחרונות. כעת, לאחר השלמת הליך הפטנט למוצר, אנו מקווים כי כבר בעתיד הקרוב תתפוס OcciflexTM את מקומה הטבעי כטיפול סטנדרטי לסובלים מכאבי ראש וצוואר".

 חברת Headway, בוגרת החממה הטכנולוגית משגב שבבעלות קבוצת טרנדליינס, הוקמה ע"י ד"ר ירון ריבר, מנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי הילל יפה. החברה גייסה עד כה כ-7 מיליון ₪ ממשקיעים פרטיים, קבוצת טרנדליינס ומענקי מו"פ ממשלתיים.

alt

חברת PV Nano Cell המפתחת ומייצרת חומרים ננומטרים חדשניים המאפשרים הדפסה ללא מגע של מוליכים בתאים סולאריים ורכיבים אלקטרונים, מדווחת על השלמת סבב גיוס בהיקף של כ- 13 מיליון שקלים. המשקיעים העיקריים בסבב הגיוס הנוכחי הם בנק ההשקעות Infinity IP Bank(סין), תוכנית קר"ט של חברת החשמל, Slobel (בלגיה) וקרן הון סיכון Terra VP שגם השקיעה כ- 5 מיליון שקלים בשלב הראשון. סה"כ גייסה PV Nano Cell עד כה כ- 20 מיליון שקלים ממשקיעים שונים ביניהם המדען הראשי במשרד הכלכלה ומשרד האנרגיה והמים.

חברת PV Nano Cellמתמקדת בפיתוח וייצור של טכנולוגיות חדשניות המחליפות את שיטת הדפסת המשי המצויה בשימוש כיום. החברה פיתחה דיו ייחודי, המבוסס על ננו-גבישים מתכתיים ומאפשר הדפסת מוליכים בעזרת מדפסות הזרקת דיו. בנוסף, פיתחה החברה גם סוגי דיו שאינם מחייבים שימוש בכסף, המבוססים על ננו-חלקיקי נחושת, מתכת שעלותה נמוכה באופן משמעותי. (כ-750 דולר לקילו כסף לעומת כ-8 דולר לקילו נחושת).

 החברה עוסקת כיום בתחום ההדפסה ללא מגע של תאים סולאריים. בשוק האנרגיה הסולארית, החותר כל העת להוזלה משמעותית של עלויות הייצור הסולארי על מנת להשוותן לעלויות הייצור בתהליכים קונבנציונאליים, מהווה הפיתוח החדשני הצלחה גדולה ומייעל באופן משמעותי את תהליכי הייצור הן מבחינת עלויות הייצור ויעילותו של התא הסולארי והן בצמצום שפכים ופסולת.

 בסבב הגיוס הנוכחי הושקעו כ- 13 מיליון שקלים בחברה על ידי משקיעים שונים, ביניהם בנק ההשקעות  Infinity IP Bank (סין), תוכנית קר"ט של חברת החשמל, Slobel (בלגיה) וקרן הון סיכון Terra VP. בשנים- 2010-2012 גייסה PV Nano Cell כ-7 מיליון שקלים, מחצית מהסכום מתוכנית המדען הראשי ומשרד האנרגיה והמים והשאר מקרן הון סיכון Terra VP.

 בימים אלה מצויה החברה בשלבים מתקדמים להקמת חברה בת בסין, בהיקף של כ- 8 מיליון שקלים המושקעים על ידי השותף הסיני.

PV Nano Cell הוקמה בתחילת 2010 על ידי ד"ר פרננדו דה לה וגה, ד"ר לכימיה ומומחה בפיתוח חומרים ננומטריים. לדברי דה לה וגה, המכהן כיום כמנכ"ל החברה, הטכנולוגיה פרי פיתוחה של החברה איננה מוגבלת להדפסת תאים פוטו וולטאיים וצפויה לשמש גם בתחומים אחרים. "החברה זוכה להתעניינות רבה מצד משקיעים ולקוחות פוטנציאליים, בין היתר מכיוון שסוגי הדיו וההדפסה שפיתחנו מאפשרים הוזלה משמעותית ומעלים את יעילות ההדפסה. עד כה התרכזנו בשוק התאים הפוטו וולטאיים אך בכוונתנו להמשיך ולהתרחב על ידי יישום הטכנולוגיות על אפליקציות נוספות כמו הדפסת התקנים אלקטרונים שונים וגמישים".

אודות אינפיניטי IP Bank- הוקמה בשנת 2010 בסין על ידי קבוצת אינפיניטי בשותפות עם Suzhou Industry Park (SIP). IP Bank מאתרת חברות טכנולוגיות פוטנציאליות המעוניינות לחדור לשוק הסיני ומציעה להן תשתית משפטית, מקצועית ושיווקית למסחור הפטנט שלהן בסין. 

אודות תוכנית קר"ט של חברת החשמל- היחידה לקידום רעיונות טכנולוגיים של חברת החשמל הנועדה לקידום ופיתוח של רעיונות חדשניים בתחום האנרגיה ואיכות הסביבה במישור הטכנולוגי, העסקי והשיווקי. קר"ט מעניקה תמיכה ליזמים וממציאים (בשלבים התחלתיים או מתקדמים של פיתוח) בהנבטה ובטיפוח של מיזמים ובהבאתם להצלחה עסקית.

אודות קרן Terra VP- קרן הון הסיכון המובילה בישראל עבור חברות קלינטק בשלביהם הראשונים. הקרן משקיעה בחברות סטארטאפ מבטיחות בתחום האנרגיה, המים ואיכות הסביבה ומנוהלת ע"י שני שותפיה ד"ר אסטורה מודנה וד"ר הרולד וינר.

alt

כנס Agrivest השנתי יוצא לדרך וקורא ליזמים ולחברות הזנק ישראליות להגיש את מועמדותם ולהציג את החדשנות הטכנולוגית בתחום החקלאות. ד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית חממת מופת, ממארגני הכנס: "מדובר בהזדמנות ייחודית לחשיפה, הצגה מקצועית ומפגש עם מגוון רב של משקיעים, קרנות וחברות מובילות בתחום, בארץ ובחו"ל."

אוכלוסיית כדור הארץ הולכת וגדלה ועימה גדל גם הצורך העולמי להזין את כל האוכלוסייה הזו, הדרך היחידה להתגבר על המחסור והפער בין הביקוש להיצע הוא שימוש בטכנולוגיות חדשות ומתקדמות. טכנולוגיות אלו בתחום החקלאות, הפכו בשנים האחרונות למבוקשות מאוד בקרב קרנות הון ומשקיעים, המזהים את הפוטנציאל העצום הטמון בפיתוח החקלאי.

קבוצת טרנדליינס והחממה הטכנולוגית מופת, המתמקדת בפיתוח טכנולוגיות אגריטק ישראליות מארגנים, את כנס Agrivest השני בישראל, שמטרתו להוות פלטפורמה ייחודית למפגש בין השחקנים השונים בתחום זה. הכנס יתקיים בתחילת דצמבר ובמסגרתו יציגו חברות הזנק ישראליות נבחרות את מיטב החדשנות הטכנולוגית בתעשיית החקלאות הישראלית בפני משקיעים מהארץ ומהעולם. כנס ה- Agrivest שהתקיים בשנה שעברה, זכה להצלחה רבה ולהשתתפותם של עשרות משקיעים מהארץ ומחו"ל ולחשיפה של מיזמים ייחודיים רבים בתחום האגריטק.

"בעקבות ההצלחה לה זכה הכנס בשנה שעברה, אנו הופכים זאת למסורת ומקיימים את כנס ה- Agrivest השני ב-3 לדצמבר 2013. הכנס נערך בשיתוף עם משרד הכלכלה, מכון הייצוא וארגון IATA וצפוי למשוך משקיעים רבים ואיכותיים מהארץ ומהעולם כמו גם שחקנים רלוונטיים נוספים מתחום ההשקעות." דברי סטיב רודס, יו"ר קבוצת טרנדליינס.

ד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית החממה הטכנולוגית מופת: "לישראל יש את הכלים, הידע והיכולת להוביל את הפיתוח והמסחור של המחקר הטכנולוגי בתחום החקלאות ובכך, להפוך ל'עמק האגריטק' של העולם. הטכנולוגיות החקלאיות מהוות את התשתית לפתרון סוגיות כבדות מאוד בתחום הרעב העולמי, בעיות שדנות בעיקרן בחוסר של מים לחקלאות, אדמות פוריות ופיתוח אמצעים להגברת היבול ממשאבים הולכים ודלים.  כנס Agrivest מהווה חלון ההזדמנויות ופלטפורמה למפגש בין משקיעים ליזמים. יש עניין עצום בעולם בפיתוחים הישראליים ויש לייצר את נתיבי ההשקעה של כסף מקומי וזר לתחום מרתק ומבטיח זה."

 חברות ויזמים המבקשים להציג פרויקטים בכנס אגריווסט מוזמנים להגיש מועמדות באתר www.agrivestisrael.com.

לפרטים נוספים, ניתן לפנות למיכל אלמכיאס- .emichal@mofet-venture.com

וויילי דאי, מייסדת משותפת של מארוול, הודיעה לנשיא המדינה על  הצטרפות החברה לפרויקט

מענטק, קואליציית חברות לעידוד העסקת מהנדסים ערבים, הכריזה היום כי גב' וויילי דאי, מייסדת משותפת של מארוול, התחייבה בפני הנשיא פרס על הצטרפות מארוול לקואליציית מענטק.

מארוול היא מובילה עולמית בשוק הסמיקונדקטורס (Fabless) ומעסיקה בישראל למעלה מ-1,200 עובדים, מתוך למעלה מ-7,000 עובדים ברחבי העולם.

במסגרת שיתוף הפעולה, חברת מארוול תתרום למענטק את שיטותיה המצליחות בתחומי הגיוון התעסוקתי וההכלה.

הגברת וויילי דאי: "גיוון תעסוקתי ומתן הזדמנות שווה לכל אחד הם מהיסודות המרכזיים שעליהם קמה וצמחה מארוול והפכה לחברה טכנולוגית מצליחה וגלובאלית. אנו גאים ביותר בתפישה זו ובמאמץ הבינלאומי שלנו בשרשרת הערך הזו של מארוול. אנו נרגשים מההזדמנות לקחת חלק בשיתוף הפעולה המשמעותי הזה עם מענטק להעמקת המאמצים שלנו לחיפוש כישרונות במגזר הערבי. אנו מברכים את הנשיא פרס על מנהיגותו ועל יוזמה ברוכה וחשובה זו וגאים להצטרף אליה במועד החגיגי של יום הולדתו ה-90. המנהיגות של הנשיא פרס, התשוקה והאהבה שלו לבני אדם שמתגלמים ביוזמה זו מהווים השראה לכל העולם"

גיא חצרוני, מנהל אחריות תאגידית בסיסקו ומנהל מענטק: "אנו מברכים את הנהלת מארוול העולמית על הצטרפותה לפרויקט. הרחבת קואליציית החברות של מענטק מהווה חיזוק לתוכנית, מאפשרת מתן מגוון תעסוקתי גדול יותר למועמדים. אנו בטוחים כי מרוול תזכה להינות מתוספת איכותית ומשמעותית לכח האדם של החברה. בשנתיים שבהן פועל הפרויקט הצלחנו להגדיל כמות המהנדסים הערבים בתעשיית ההיי טק: מ 850 ל 1450 במגוון תפקידים רחב. מדובר בהישג משמעותי ועם זאת, אנו בטוחים שנגדיל אותו משמעותית בשנים הקרובות"

נשיא המדינה שמעון פרס במפגש עם וויילי דאי ובעלה ד

בתמונה: נשיא המדינה שמעון פרס במפגש עם וויילי דאי ובעלה ד"ר סהאט סוטרדג'ה, מייסדים משותפים של חברת מארוול